Társoldalunk:

A fertőzés után a Debrecent már nem gyűrte le a Paks

2016.02.20. 20:55

A Debrecen hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Paks együttesét szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában. A sorozatban harmadik sikerét arató Debrecen feljött a tabella harmadik helyére, mivel a Haladás kikapott ebben körben.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
DVSC-TEVA - Paksi FC 2-0 (2-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2518 néző
v.: Iványi
DVSC-TEVA: Radosevic - Lázár P. (Varga J., 73.), Brkovic, Mészáros, Korhut - Bódi (Tisza, 83.), Jovanovic, Holman, Szakály P. - Horváth Zs., Sidibe (Coulibaly, 64.).
Paksi FC: Molnár P. - Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. - Koltai, Bertus (Kővári, 75.), Kecskés (Balázs Zs., 65.), Papp K., Bartha - Hahn (Szakály D., 65.).
gól: Sidibe (21., 11-esből), Holman (44.)
sárga lap: Lázár P. (37.), Jovanovic (71.), illetve Papp K. (11.), Szakály D. (85.)

A vendégeknek ez volt az első tavaszi bajnoki meccsük, ugyanis múlt héten egy bakteriális fertőzés miatt - amely a klub két dolgozóját érintette - elhalasztották a mérkőzésüket. Ennek ellenére ők kezdték aktívabban a találkozót, de a Debrecen szűk negyedórát követően átvette az irányítást, majd Ibrahima Sidibe büntetőjével - amelyet Szakály Péter harcolt ki - megszerezte a vezetést.

A paksiak csak nehezen jutottak el a hazai kapuig, amikor pedig ez sikerült nekik, rossz megoldásokat választottak. A vendéglátók nem sokkal a szünet előtt megduplázták előnyüket, igaz, Holman Dávid találatához a zöld-fehérek védelmének hathatós segítségére is szükség volt.

A fordulást követően a Debrecen magabiztosan őrizte előnyét, a Paks próbálkozott ugyan, de támadójátékából hiányzott a kreativitás, így nem volt esélye a pontszerzésre a Nagyerdei Stadionban.