Társoldalunk:

A Real még akkor is a Barcától fél, ha a MU-val üzletel

2016.02.20. 16:51

A Real Madrid úgy adta el Angel Di Maríát a Manchester Unitednek, hogy kikötötte az angolok csak komoly kompenzáció kifizetése után adhatják tovább az argentin szélsőt a Barcelonának.

A szerződés furcsa záradékát a Football Leaks nevű oldal tette közzé, amely a futball átláthatóságáért, az ügynökök és egyéb közbenjárók hatalmának csökkentéséért küzd, és már számtalan átigazolási ügy adatait szerezte meg, és hozta nyilvánosságra.

Di Maríát 2014 nyarán 75 millió euróért vette meg a Manchester United a Realtól, majd egy évvel később 63 millió euróért adta el a Paris Saint-Germainnek.

A MU drukkerei örülnének, ha Di María még a csapatot erősítené

Forrás: AFP

Három évre biztosította be magát a Real

A Real biztos akart lenni abban, hogy a MU nem adja el Di Maríát a Barcelonának, ezért a szerződésbe bekerült egy olyan pont, hogy ha az argentin szélső egy éven belül mégis a katalánoknál köt ki, akkor ötven millió eurót kell fizetniük az angoloknak kompenzáció gyanánt a madridiaknak.

De a Real akkor is kapott volna 30 millió eurót, ha a MU három év múlva adja el Di Maríát a Barcának. Most már tudjuk, hogy ez nem történt meg, de érdekes látni, hogy a színfalak mögött hogyan taktikáznak a nagycsapatok.