Könnyebb Copa-csoportba kerültek a brazilok

Copa América Centenario 2016, foci
The logo of the Copa America Centenario 2016 championship is pictured before the official draw at the Hammerstein Ballroom in New York on February 21, 2016. The Copa America Centenario, a once-in-a-lifetime soccer summer event, which honors 100 years of the Copa America tournament, will take place in the US from June 3-26, 2016. Mladen ANTONOV / AFP
Vágólapra másolva!
A New York-i Hammerstein Ballroomban kisorsolták a centenáriumi Copa América csoportjait. A nagycsapatok közül Brazília járt a legjobban, Dunga kapitány futballcsapatának Ecuador, Haiti és Peru lesz az ellenfele.

A házigazda amerikaiak nagyon belehúztak, hiszen a vb-negyeddöntős Kolumbiával és Costa Ricával, illetve a vb-selejtezősorozatban a 4. helyen álló Paraguayjal kerültek szembe az A csoportban.
Mexikó kifogta az uruguayiakat, míg a világbajnoki ezüstérmes argentinok a Copa-címvédő Chilével csatázhatnak.

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) a nyáron ünnepli alapításának 100. évfordulóját, és száz éve rendezték az első Copát is – ennek tiszteletére az idei verseny a Copa América Centenario elnevezést kapta.

Forrás: AFP/Mladen Antonov

A sorozat 45. kiírása során először fordul elő, hogy nem Dél-Amerika valamelyik országa, hanem az Egyesült Államok ad otthont a június 3-26. közötti eseménynek.

A Copa América sorsolása:
A csoport: Egyesült Államok, Kolumbia, Costa Rica, Paraguay
B csoport: Brazília, Ecuador, Haiti, Peru
C csoport: Mexikó, Uruguay, Jamaica, Venezuela
D csoport: Argentína, Chile, Panama, Bolívia