Társoldalunk:

Átlátszó szavazófülkét akar a jordániai herceg

2016.02.23. 16:42

A nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult Ali bin al-Husszein jordániai herceg, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség pénteki elnökválasztásának egyik jelöltje azért, hogy elérje: a voksoláson átlátszó legyen a szavazófülke, illetve független szavazatszámlálók működjenek közre.

A jelölt azért küldte az indítványát a CAS-hoz, mert a FIFA eseti választási bizottsága előzőleg elutasította a kérését. A CAS keddi közlése szerint legkésőbb csütörtök reggelig megszületik a döntés a sürgősségi beadványról.

A FIFA elnöki posztjára öten pályáznak: Ali bin al-Husszein, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja mellett a svájci Gianni Infantino, az európai szövetség főtitkára; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember.

Ali bin al-Husszein jordániai herceg

Forrás: AFP/Marwan Naamani

Az eddigi elnököt, a svájci Joseph Blattert - az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan - a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.