Társoldalunk:

Purguly csatlakozott Vignjevichez

2016.02.23. 18:45

Nem enyhítette az Újpest FC vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltását kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség. A fegyelmi bizottság eltiltotta a Békéscsaba másodedzőjét, Purguly Árpádot is.

Az MLSZ honlapjának keddi beszámolója szerint a fegyelmi bizottság úgy döntött, nem enyhíti Nebojsa Vignjevic két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltását, ezért az Újpest edzője az MTK elleni találkozó után a szombaton a Debrecen elleni meccsen sem ülhet le a kispadra.

A szerb trénert azért büntették meg, mert a Videoton elleni mérkőzésen méterekre elhagyta a technikai zónát és hosszasan reklamált a játékvezető ítélete ellen. A reklamálást azután is folytatta, hogy elküldték a kispadtól.

Nebojsa Vignjevic

Fotó: Bielik István - Origo

A Békéscsaba asszisztensedzője, Purguly Árpád egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A szakembert nem először büntette az MLSZ, 2015 áprilisában sorozatos reklamálásért kiállították, majd ezt követően „megsértette a kispadról elküldött sportszakemberre vonatkozó előírásokat”, ezért kétmeccses eltiltást kapott, de októberben is eltiltották még egy mérkőzésre.

A testület Jagodics Márkot (Haladás) két, Leandro de Almeidát (Ferencváros) és Laczkó Zsoltot (Békéscsaba) egy bajnoki mérkőzésre tiltotta el. A múlt hétvégi bajnoki meccsekkel összefüggésben - szurkolóik magatartása miatt - az Újpest FC-t, a Diósgyőri VTK-t és a Videoton FC-t egyaránt 100 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották.