Vágólapra másolva!
Kleinheisler László magyar segítséget kapott Brémában, legalábbis ez derült ki a Werder labdarúgócsapatának hivatalos honlapjáról. A portál „A kis magyar és a nagy segítség” címmel közölt egy írást arról, hogy a téli átigazolási szezonban szerződtetett magyar válogatott középpályásnak a hat éve az észak-német városban futballozó Tóth Gabriella segít.

Az ötlet Tim Barten csapatmenedzser fejében fogant meg, és Tóth Gabriella azonnal kapcsolatba lépett Kleinheislerrel, ő segített lakást találni, intézni az adminisztratív dolgokat, és fordítani németről magyarra, amikor csak kellett. „Korábban nem ismertük egymást, de Gabriella hatalmas segítség a számomra, megkönnyíti a dolgomat” - mondta Kleinheisler.

Tóth a Debrecen és a Viktória FC után 2010-ben szerződött Németországba, három évig a Lokomotive Leipzig, majd két szezonon át az 1. FC Lübars játékosa volt, tavaly nyáron szerződött a Werderhez. „Amikor megkérdezték, segítenék-e, azonnal igent mondtam” – nyilatkozta a klub honlapján.

Tóth Gabriella és Kleinheisler László Forrás: Werder.de

Kleinheisler főleg a barátnőjével, Katával, és kutyájával, Bodzával tölti az időt. A városból még nem látott sokat, de az állatkertet már megnézték. A német nyelvvel egyelőre hadilábon áll, de azt mondta, ami a pályán fontos, azt már megérti. „Edzésen lehet a legtöbbet tanulni” – véli, de azért hetente kétszer nyelvórákra is jár.