Társoldalunk:

A földlakók 2,7 százaléka lájkolja Ronaldót

2016.02.24. 13:12

Cristiano Ronaldo lett az első sportoló, akit legalább 200 millió ember követ a közösségi portálokon.

Az utóbbi években a szurkolók egyik kedvenc vitatémája, hogy Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi-e a jobb labdarúgó. Az Aranylabdák számát alapul véve ebben a csatában az argentin 5-3-ra vezet, és mivel Messi három évvel fiatalabb a 31 éves Ronaldónál, vélhetően nem is lehet majd letaszítani a trónról a Barca-csillagot. 

A népszerűsége viszont nagyobb a portugálnak. A Bleacherreport.com cikke szerint a Real Madrid ászát - a keddi állapot alapján - 109,7 millióan követik a Facebookon, az Instagramon 49,6 millióan nézik a fotóit, a Twitteren pedig 40,7 millióan kíváncsiak minden megnyilvánulására.

Mindez azt jelenti, hogy a világ jelenlegi lakosságának (7,4 milliárd) a 2,7 százaléka, azaz minden 37. ember követi a közösségi médiában Ronaldót. 

Egész bajnokságokat lenyom a népszerűségével

Ronaldo egyedül több mint háromszor annyi követőt vonz, mint az amerikai baseball-bajnokság összes résztvevője, és az NFL-játékosok 99 százalékának az összevont rajongótábora sem képes felvenni vele a versenyt - igaz, a maradék egy százalék tele van népszerű sztárokkal.

A legutóbb kitett fotóját 151 ezren lájkolták 20 óra alatt

Forrás: Facebook

Az MLS-ben jó pár neves futballista szerepel (mint például Andrea Pirlo, Kaká vagy David Villa), mégis, ha az összes focista követőjét összeadjuk, az még mindig 80,4 millióval kevesebb, mint Ronaldo esetében.

Ronaldo népszerűsége közben meredeken ível felfelé, idén, eddig 147 ezer új követője akadt.

Persze Messi sem panaszkodhat, a 122 millió lájkolójával ő a világ második legnépszerűbb sportolója. A harmadik helyen egy kosaras áll, jócskán lemaradva: LeBron Jamest összesen 69 millióan követik. Ezzel a Cleveland Cavaliers szupersztárja Észak-Amerika első számú sportolója. Érdekes, hogy a 18-szoros olimpiai aranyérmes Michael Phelpsnek a trióhoz képest elenyésző a népszerűsége, a Facebookon 7,7 millióan kíváncsiak a sportolói oldalára, ugyanezen a közösségi oldalon Messinél ez a szám 88 millió, Jamesnél pedig 22 millió.

Really proud to be the 1st athlete with 200 million social media followers. A big thank you to all my fans! ❤️󾮟󾌬󾭂󾌧󾍌󾠣

Posted by Cristiano Ronaldo on Wednesday, February 24, 2016

Szalai Ádám valamit jól csinál a Facebookon

Ami a magyarokat illeti, az úszó Hosszú Katinka 249 ezer követővel áll az első helyen a Facebookon, a második Szalai Ádám 135 ezer rajongóval, meglepetésre megelőzve a szintén focista Dzsudzsák Balázst, akire 100 ezren kíváncsiak. De a Bursaspor szélsőjét megelőzi az autóversenyző Michelisz Norbert (123 ezer) és az úszó Jakabos Zsuzsanna (112 ezer) is.