Böde mégis megkapta a bajnokság legvitatottabb gólját

A ferencvárosi Böde Dániel (b2) gólját ünneplik csapattársai a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencváros - Paksi FC találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. augusztus 29-én.
Budapest, 2015. augusztus 29. A ferencvárosi Böde Dániel (b2) gólját ünneplik csapattársai a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencváros - Paksi FC találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. augusztus 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Napokig ment a vita arról, hogy jogosan vették-e Böde Dániel gólját az FTC-Puskás Akadémia meccsen, de a Fradinak megérte kérelmet benyújtania, mert a válogatott csatár végül megkapta a gólt.

Böde Dániel csereként beállva lett az FTC Puskás Akadémia elleni meccsének hőse, az Újpest elleni rangadón összeszedett bokasérüléséből visszatérő csatár előbb adott egy gólpasszt Cristian Ramíreznek, majd úgy tűnt, ő maga szerezte a második gólt, ám a jegyzőkönyvbe ez végül Branko Pauljevic öngóljaként került be.

Böde a meccs után meglehetősen ingerülten nyilatkozott, egy másik gólját ugyanis szabálytalanság miatt nem adták meg, így azon bosszankodott, nem tudja, hány gólt kell szereznie, hogy legalább egyet megadjanak belőle.

Több bizottság is vizsgálta az ügyet

A Ferencváros nem hagyta annyiban a dolgot, kérelemmel fordult a szövetséghez, és Sipos Jenő, a szövetség szóvivője azt nyilatkozta, a játékvezetői és a versenybizottság is vizsgálja az ügyet.

A döntés most megszületett, eszerint Bödének adták a gólt, és indoklásként az MLSZ Facebook-oldalán azt írják,

a kapuba tartott a labda, mielőtt Pauljevic belebikázott volna.

Böde ezzel 13 gólos, és három gól az előnye Torghelle Sándor előtt,

az újpesti Diagne 11 góllal áll a második helyen, de ő már nem szerezhet többet az NB I-ben, miután a kínai Tiencsin Teda csapatához igazolt.