Társoldalunk:

Megtörhet a Manchester City BL-nyolcaddöntős átka

2016.02.24. 22:35

Az elmúlt két évben egyaránt a Barcelona jelentette a végállomást a Manchester City labdarúgócsapatának a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében, ezúttal azonban jó esélyük van az angoloknak, hiszen az első mérkőzésen 3-1-re nyertek a Dinamo Kijev otthonában. A PSV 20 percet emberhátrányban játszva ikszelt az Atlético Madriddal Eindhovenben.

Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Dinamo Kijev (ukrán) - Manchester City (angol) 1-3 (0-2)
gól: Bujalszkij (58.), illetve Agüero (15.), David Silva (40.), Touré (90.)

A Manchester City Kijevben lépett pályára a Dinamo ellen, és az angolok abban bíztak, hogy ha az előző két szezonban egyaránt a Barcelona ellen kipottyantak, akkor a mostani nyolcaddöntőt behúzzák az ukránok ellen.

A csapat nem a legjobb formában várta a mérkőzést, 2008 óta először fordult elő, hogy egymás után két hazai bajnokit is elbukott, ráadásul a sok sérült miatt a Chelsea elleni FA-kupa-párharcot is feladta, és belefutott egy komoly 5-1-es zakóba.

Sergio Agüero (b.) szerezte a City első gólját

Forrás: AFP/Genya Savilov

A Kijev azonban más kalibernek számított, a 15. percben Yaya Touré lefejelt labdáját Sergio Agüero bevágta (0-1).

A 22. percben ismét Agüero került helyzetbe, de ezúttal rontott. A 40. percben jött az újabb angol gól, Agüero átadását követően Sterling jól centerezett, David Silva pedig közelről nem hibázott (0-2).

Egy perc sem telt el, Agüero harcolt ki lövőhelyzetet, de csúnyán a bal kapufa mellé tüzelt.

A második félidőt lendületesen kezdte a Dinamo, és hasonlóan a keddi Juventus-Bayern mérkőzéshez 0-2 után egész gyorsan sikerült szépítenie. Az 58. percben Vitalij Bujalszkij lövése megpattant Otamendin, és így védhetetlenül vágódott a jobb sarokba (1-2).

A 79. percben ismét Bujalszkij villant, de Hart nagyot védett. A másik oldalon Touré fejelhetett teljesen egyedül, de közelről a kaput sem találta el. Lábbal viszont jobban ment neki, és a 90. percben egy 16 méteres mesteri tekeréssel beállította a 3-1-es végeredményt.

Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
PSV Eindhoven (holland) - Atlético Madrid (spanyol) 0-0
piros lap: Pereiro (68.)

A 2014-ben döntős, tavaly negyeddöntős Atlético Madrid története során még soha nem jutott túl holland ellenfélen oda-visszavágós párharcban, ezúttal azonban az első félórában mindent eldönthetett volna. A 4. percben Vietto lépett ki egyedül, a megcsúszó labdát éppen utolérve átemelte Zoet kapust, azonban a visszaloholó Bruma a gólvonal elől mentett.

A 10. percben Locadia esett el a 16-oson belül gyanús körülmények között, de a bíró nem adott tizenegyest a hazaiaknak. 

A 30. percben Griezmann kapott parádés indítást, több méter előnnyel mehetett kapura, de lövését a leülő Zoet kapus, bal kézzel, bravúrral védte.

Az ellenakcióból Oblak is bemutatott egy bravúrt, végül a tűzijáték után felszabadítottak a spanyol bekkek.

A második félidőben folytatódott a csata, a 62. percben Godín ugyan gólt fejelt, de a visszajátszásból jól látszott, hogy védőjét meglovagolva jutott helyzeti előnyhöz, így a játékvezető jól döntött, amikor érvénytelenítette a találatot.

A 68. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Pereiro lekönyökölte uruguayi honfitársát, Godínt, és miután már volt egy sárga lapja, el kellett hagynia a pályát.

Az utolsó húsz perc nyomasztó madridi fölényben telt., de Fernando Torres és Griezmann képtelen volt megtalálni a rést a holland védelmen. A vége 0-0 lett, így maradt esélye a PSV-nek a továbbjutásra.