Társoldalunk:

Ott lenne a foci-Eb-n a magyarok mumusa

2016.02.26. 12:14

Eidur Smári Gudjohnsen a norvég első osztályban szeretne olyan formába lendülni, hogy az izlandi válogatott számítson rá a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon is.

A magyar válogatott számára nem túl jó hír, hogy az izlandi labdarúgás egyik világklasszisa, Eidur Smári Gudjohnsen is szeretne ott lenni a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon. A 37 éves támadó az egyetlen izlandi, aki egynél több gólt szerzett a magyarok ellen, ezen a statisztikáján az Eb-csoportmeccseken javítana.

Gudjohnsen 2002 és 2011 között négyszer is játszott a magyarok ellen, a 2006-os világbajnokság két selejtezőjén is szerzett egy-egy gólt – igaz, Magyarország mindkét mérkőzést megnyerte 3-2-re.

Eidur Gudjohnsen eddig 84 válogatott mérkőzésen 25 gólt szerzett

Forrás: AFP/Stanislav Filippov

A 84-szeres válogatott csatár a legutóbbi Eb-selejtezők során mindössze három mérkőzésen lépett pályára, ráadásul két hónapja csapat nélkül volt. A PSV, a Chelsea és a Barcelona egykori klasszisa tavaly nyáron szerződött a Sicsiacsuang Ever Bright csapatához, de 14 bajnokin csupán egy gólt szerzett.

A norvég első osztályban szereplő, Ole Gunnar Solskjaer irányította Molde azonban látott benne fantáziát és kétéves szerződést kötött vele.

Nemcsak ő, de a nála 15 évvel fiatalabb Aron Sigurdarson is Norvégiában látja a jövőt: a Fjölnir szélsője Tromsöbe igazolt, és reméli, hogy játékával felhívja még magára a figyelmet. A 22 éves labdarúgó eddig egyszer volt válogatott: január 31-én az Egyesült Államok elleni 3-2-es vereség alkalmával gólt is szerzett.

„Hirtelen valós lehetőséggé vált az Európa-bajnoki szereplésem, remélem, itt sokat játszom majd, és megnövelem az esélyeimet a válogatottságra” – nyilatkozta.