Társoldalunk:

Nem úszhatja meg a börtönt az angol válogatott futballista

2016.03.02. 19:35

Akár tíz év börtönt is kaphat Adam Johnson, a Sunderland korábbi válogatott labdarúgója, akit a bíróság bűnösnek talált kiskorúval történő szexuális érintkezés vádjában.

Jonathan Rose bíró úgy nyilatkozott, hogy Johnson semmiképpen nem úszhatja meg a börtönbüntetést, amelynek mértékéről két-három hét múlva döntenek, de mértéke akár tíz év is lehet.

„Búcsúzzon el a lányától, mert a börtönbüntetés azt jelenti, egy ideig nem láthatja majd” – mondta a korábbi 12-szeres válogatott labdarúgónak, aki rezzenéstelenül hallgatta az ítéletet.

Adam Johnson nem kerülheti el a börtönt

Forrás: AFP/Paul Ellis

A 28 éves középpályást tavaly március elején vették őrizetbe, miután kiderült, hogy 2014. december 30-a és 2015. február 26-a között többször is találkozott a lánnyal. Az eset úgy került napvilágra, hogy a kislány a közösségi médiában hencegett azzal, hogy egy futballistával van viszonya, ráadásul Johnson néhány képen még pózolt is a lánynak. A rendőrségnek a lány apja jelentette az ügyet.

Johnson február 10-én beismerte a bíróságon, hogy kiskorúval folytatott szexuális viszonyt, de amíg ő csak csókolózásról, addig áldozata orális szexről számolt be. 

A középpályás a Middlesbrough csapatánál kezdte pályafutását, később a Manchester Cityt erősítette. 2012-ben a Sunderland 10 millió fontot fizetett érte, és négyéves szerződést kötött vele, de február elején azonnal kirúgta.