Büntetőkkel kupadöntős a Juventus

Marcelo Brozovic (Inter), foci
Marcelo Brozovic Inter Milan's midfielder from Croatia controls the ball during the Italian Serie A football match Fiorentina vs Inter Milan, on February 14, 2016 at Florence's "Artemio Franchi" comunal stadium. ANDREAS SOLARO / AFP
Vágólapra másolva!
A hazai pályán aratott 3-0-s győzelem után az Inter otthonában 3-0-t játszott a Juventus labdarúgócsapata az Olasz Kupa elődöntőjében, de tizenegyesekkel végül kiharcolta a fináléba jutást.

Öt hete úgy tűnt, már az első mérkőzésen eldőlt a továbbjutás kérdése az Olasz Kupa elődöntőjében: január 27-én a Juventus hazai pályán Morata kettő és Dybala egy góljával 3-0-ra verte az Inter együttesét.

A szerdai visszavágót azonban a milánóiak nagyon komolyan vették, az első félidőben a horvát válogatott középpályás Marcelo Brozovic góljával sikerült vezetést szerezni, majd Perisic 49. percben már 2-0-ra növelte az előnyt.

Marcelo Brozovic remekül játszott Forrás: AFP/Andreas Solaro

A 82. percben aztán Rugani szabálytalankodott Perisiccsel, jött ismét a honfitárs Brozovic, aki büntetőből kiegyenlítette a hátrányt (3-0).

A hosszabbításban nem született gól, következhettek a büntetők, ott azonban csak egy játékos hibázott, az Inter argentin csatára, Palacio, így a Juventus jutott be a május 21-i római döntőbe, ahol az AC Milan lesz az ellenfél.

Eredmény, Olasz Kupa, elődöntő, visszavágó:
Internazionale - Juventus 3-0 (1-0) – büntetőkkel 3-5
gól: Brozovic (16., 82., a másodikat büntetőből), Perisic (49.)