Bízik a csodában az egypontos futballcsapat

New Mills AFC, foci
New Mills AFC, foci
Vágólapra másolva!
A sok esőtől használhatatlanná vált pálya miatt olyan keveset játszhatnak a New Mills AFC labdarúgói, hogy nem tudnak formába lendülni, állítja az angol nyolcadosztályú klub edzője. A csapat 28 forduló alatt egy pontot szerzett, de bízik a bennmaradásban. Abban, hogy az első győzelemmel minden lábról lehullanak a béklyók.

Botrányos formában szerepel a 2015-16-os labdarúgó-bajnokságban a New Mills AFC együttese. Az angol nyolcadik liga (The Evo-Stik League Northern Premier - First Division North) legrosszabb mérlegével rendelkező derbyshire-i együttes eddigi 28 mérkőzése közül 27-et elveszített, 17 gólt szerzett, de 105-öt kapott, és egyedül egy 2-2-es döntetlent tud pozitívumként felmutatni.

Ugyan még 14 mérkőzés hátra van a bajnokságból, és 19 pontos hátrányt kellene ledolgozni a biztos bennmaradás eléréséért, a klubnál még bíznak a csodában. Legalábbis Garry Brown menedzser a Mirrornak úgy nyilatkozott, minden lehetséges.

Még nem sikerült győzni Forrás: New Mills AFC

A klubnál azt is tudják, mi a kudarc legfőbb oka: az időjárás. New Mills kisvárosa ugyanis Nagy-Britannia első nemzeti parkja, a Peak District Nemzeti Park mellett fekszik, és a hegyek miatt rengeteg a csapadék.

„Furcsán hangzik, de New Mills időjárása döntő szerepet játszik a formánkban. Ilyen rossz körülményeket elképzelni sem lehet, sok meccsünket be sem tudjuk fejezni a pálya alkalmatlansága miatt. Gyakran hetekig nem is játszunk, így aztán kiesünk a ritmusból. A klub próbált költeni a talaj rendbetételére, de a víz mennyisége miatt ez egy állandó harc. Nálunk nincs olyan, hogy a hazai pálya előnye” – mondta a menedzser.

New Mills AFC Forrás: New Mills AFC

Hogy mégis miben lehet bízni ilyen botrányos teljesítmény után? Garry Brown szerint csak az első győzelem megszerzése lesz nehéz.

„Ha el tudnánk kezdeni a pontgyűjtést, a nagy menekülés is megvalósulhatna. A fiúk akkor egy hihetetlen, fantasztikus bravúr részesei lehetnének. De ehhez pozitív körülmények kellenének, mi viszont nem tudunk koncentrálni a klubot körülvevő negativitás miatt. A kritika nem segít, attól csak idegesebbek leszünk. De hiszünk magunkban, és amint megszerezzük az első győzelmet, lehullanak a bilincsek és megindulunk felfelé” – tette hozzá.