Megvan Infantino utódja az UEFA-nál

Zürich, 2016. február 26. A svájci Gianni Infantino beszédet mond, miután a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) új elnökének választották a szervezet rendkívüli kongresszusán, a zürichi Hallenstadionban 2016. február 26-án. (MTI/EPA/Ennio Leanza)
Vágólapra másolva!
A görög Teodor Teodoridisz követi az Európai Labdarúgó Szövetség főtitkári posztján Gianni Infantinót, akit múlt pénteken a nemzetközi szövetség  elnökének választottak meg.

Az 50 éves görög sportvezető 2008 januárja óta dolgozik az UEFA-nál, amelynél először a nemzeti szövetségek osztályának igazgatója volt, majd 2010 októbere óta Infantino helyetteseként tevékenykedett.

Az UEFA végrehajtó bizottságának pénteki ülésén megerősítették, hogy

addig biztosan nem tartanak elnökválasztást, ameddig le nem zárul a korrupció gyanújával felfüggesztett Michel Platini ügye.

A francia sportvezető szerdán nyújtotta be fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz, amely májusra ígért döntést.

Gianni Infantino a FIFA elnöke lett Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Ennio Leanza

Az UEFA május 3-án Budapesten tartja kongresszusát, így azon - a végrehajtó bizottsági állásfoglalás alapján - még nem fognak új elnököt választani. Ugyanakkor Koszovó tagfelvételéről a magyar fővárosban születhet döntés.