Társoldalunk:

Nyolcperces rohammal nyert a Loki a Puskás Akadémia ellen

2016.03.05. 22:36

A Debrecen hazai pályán hatgólos mérkőzésen győzte le a Puskás Akadémiát szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában. A Debrecen ezzel ötmeccsesre nyújtotta veretlenségi sorozatát a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
DVSC-TEVA - Puskás Akadémia 4-2 (3-2)
Debrecen, 2311 néző
v: Erdős
DVSC: Radosevic - Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut - Horváth Zs., Varga J. (Lázár, 59.), Szakály P., Ferenczi (Djelmic, 66.) - Holman, Takács T. (Kulcsár, 76.).
Puskás Akadémia: Pogacsics - Koronczi, Nagy Zs. (Fodor, 68.), Tar, Forró - Polonkai (Márkvárt, 61.), Zsidai, Csurko, Sallai (Pekár, 61.), Ljopa - K. Mészáros.
gól: Takács T. (12.), Szakály P. (19.), Horváth Zs. (20., 54.), illetve Mészáros (8., öngól), K. Mészáros (24.)
sárga lap: Szakály P. (49.), Horváth Zs. (54.), illetve Ljopa (47.)

Nagy lendülettel kezdett a hazai csapat, nyolc perc után mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, igaz, egy balszerencsés megmozdulás nyomán született öngóllal.

A Debrecent nem törte meg a saját szempontjából pechesnek mondható találat, s bő negyedóra alatt nemhogy egyenlített, hanem fordított, sőt kétgólos előnyre tett szert. A DVSC rohama után a Puskás Akadémia rövid idő alatt újra egygólos távolságba került, de a szünetig nem változott az állás.

Fordulás után a hazaiak maradtak kezdeményezőbbek, s ennek kevesebb, mint 10 perc alatt meg is lett az eredménye. Horváth Zsolt duplázott, csapata pedig ezzel a góllal már négy találatnál járt. A hajrában alábbhagyott az iram, s a játék is inkább a pálya közepére helyeződött át, így a lefújásig az eredmény már nem változott.