Évek óta nem volt ilyen durva focimeccs Romániában

Targu Mures, Marosvásárhely, 
Pandurii Targu Jiu, foci, román foci
Targu Mures, Marosvásárhely, Pandurii Targu Jiu, foci, román foci
Vágólapra másolva!
Drasztikus büntetést ígér a hétfői mérkőzésen kiállított négy játékosának a marosvásárhelyi ASA labdarúgóklub vezetősége.

A román élvonal felsőházi rájátszásának első fordulójában az ASA hazai pályán 2-0-ra kikapott a Pandurii Targu Jiu együttesétől. Az előző idényben ezüstérmes marosvásárhelyiek közül Marius Tucudean a 31., Marius Constantin a 65., Claudiu Voiculet a 82., Ramiro Costa pedig a 84. percben kapott piros lapot.

A találkozón 13 sárgát is kiosztott a játékvezető, a hazaiaktól egyetlen játékos úszta meg a kezdőcsapatból a figyelmeztetést.

Hullottak a sárgák Forrás: Soccerway

Claudiu Maior alelnök kedden kijelentette, hogy a klubvezetők kivizsgálták a meccsen történteket, és drasztikusan megbüntetik a sportszerűtlenül viselkedő játékosaikat. "Azért jöttünk, hogy focizzunk, de mindenki láthatta, mi történt. Ilyesmiben még sosem volt részem. Remélem, rájönnek, hogy nem normális dolog ilyen hevesen játszani" – nyilatkozta a lefújás után a Pandurii válogatott védője, Cristian Sapunaru.

A marosvásárhelyi Szekelyhon.ro portál az utóbbi évek legsportszerűtlenebb meccsének nevezte a találkozót, amelyen számos durva szabálytalanság, reklamálás és lökdösődés történt.

Botrányos mérkőzés volt Forrás: Digisport.ro

Az ASA-nak két hete nincs állandó vezetőedzője. A február 21-én menesztett Petre Grigoras volt a csapat szezonbeli negyedik trénere, jelenleg – ideiglenesen – Carol Fekete kapusedző irányítja az együttest, amelyben január óta a Chelsea, a Fiorentina, a Juventus és a román válogatott korábbi csatára, Adrian Mutu is szerepel. Ő a hétfői meccs első félidejében sárga lapot kapott, majd a szünetben lecserélték.

Vereségével az ASA tízpontos hátrányba került az éllovas Astrával szemben.