Vágólapra másolva!
Egy japán cég nyerte meg a Barcelona stadionjának felújítási, illetve kibővítési tenderét. Nem fogja földhöz vágni a költség a klubot, az biztos. 

A Nikken Sekkei ajánlatát fogadta el a Barcelona technikai munkacsoportja, így a japán cég végezheti el a Camp Nou átépítését, és húzhatja fel az új sportcsarnokot a stadion mellett. A japán építészeknek nagy rutinjuk van a hasonló munkákban, több stadiont is építettek Japánban (például a niigatai Nagy Hattyút, a saitamai Super Arénát).

A 2017/18-as szezonban induló építkezés 4-5 évet vesz majd igénybe, a Barcelona a 2021/22-es idény alatt veheti majd birtokba a felújított,

105 ezresre bővített Camp Nout, illetve a 12 ezres, új csarnokot, a Palau Blaugranát.

Az építkezés várhatóan 600 millió euróba kerül majd, de az új stadion névhasználati jogának értékesítéséből 200 millióra számít a Barca, így nem is tűnik olyan vészesnek a felújítás költsége.

Így fog kinézni Forrás: FC Barcelona/Twitter

A munkálatok eredményeként nemcsak nagyobb lesz a stadion, de az összes ülőhelye fedett lesz, és a különböző kiszolgálóhelyiségek és szolgáltatások bővítésével jobb meccsélményt is nyújt majd - írja a Marca.