Vágólapra másolva!
74 éves korában elhunyt Verebes József, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Verebes régóta súlyos tüdőbetegséggel küzdött, lefogyott, alig volt étvágya, és alvászavar kínozta. "Borzasztóan vagyok, semmi erőm sem maradt, az ágyon kívül tíz percig sem bírom. Nagy pofont kaptam a sorstól, nem tudom, már nem is hiszem, hogy felépülök..." - nyilatkozta a korábbi edző pár nappal ezelőtt a Kisalföldnek adott interjújában.

Verebes legnagyobb sikereit a Győr edzőjeként aratta, amellyel 1982-ben és 1983-ban is bajnok lett, de mellette két ezüst- és egy bronzérmet is szerzett. 1987-ben az MTK-t is bajnoki címig vezette, és a kék-fehérekkel is volt második, illetve harmadik az NB I-ben.

Két időszakban is vezette a magyar válogatottat Forrás: MTI/Füzesi Ferenc

A magyar válogatottat két időszakban irányította, 1987-ben négy meccsen volt kapitány, majd 1993. szeptembere és 1994. júniusa között további 10 találkozón ült a kispadon. Verebesnek Mágus volt a beceneve, és híres volt arról, hogy nagyon szerette feltüzelni az öltözőben a játékosait lelkesítő beszédeivel.

Verebest 1982-ben az Év edzőjének választották, ugyanebben az esztendőben Pro Urbe-díjjal tüntették ki. 1987-ben kapta meg a mesteredzői fokozatot, 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozatának kitüntetését vehette át.