Társoldalunk:

Bundagyanús válogatott meccsek miatt csapott le a FIFA

2016.03.14. 15:33

A Dél-afrikai Labdarúgó Szövetség három korábbi vezetőjét is eltiltotta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, mivel vélhetően szerepet játszottak abban, hogy a válogatott a 2010-es világbajnokság előtt több gyanús mérkőzést is játszott.

A SAFA korábbi vezérigazgatóját, Leslie Sedibét öt, míg a játékvezetői bizottság egykori vezetőjét, Adeel Carelse-t, illetve Steve Goddardot két-két évre tiltották el.

Meg volt beszélve a bírókkal

A FIFA álláspontja szerint a 2010-es hazai rendezésű világbajnokságot megelőzően a dél-afrikai válogatott több gyanús mérkőzést is játszott, ezek közül pedig legalább egyet biztosan befolyásoltak a játékvezetők. Az összecsapásokra vélhetően a jelenleg Magyarországon élő, és az itteni bundaügy koronatanújának számító szingapúri Wilson Raj Perumallal egyeztetve küldték a bírókat.

A FIFA nem hozta nyilvánosságra, hogy konkrétan mely mérkőzésekről van szó, de dél-afrikai lapok szerint a Kolumbia, illetve a Guatemala elleni találkozókról van szó.

Egymás után fújta be a 11-eseket a bíró

Előbbit 2-1-re nyerte meg a dél-afrikai csapat úgy, hogy két büntetőt is kapott, és az egyiket újrarúgatta a bíró, mikor a kapus kivédte, és Kolumbia gólja is tizenegyesből esett. Guatemala ellen 5-0-ra nyert Dél-Afrika, amely azon a találkozón is kapott két büntetőt.