Társoldalunk:

Ibrahimovic lehetetlent kér, elhagyja a PSG-t

2016.03.14. 17:56

Zlatan Ibrahimovic nyáron távozik a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatától, amely vasárnap ismét megnyerte a francia bajnokságot.

"Ahogy a dolgok állnak, a következő idényben nem leszek a PSG-nél" – nyilatkozta a 34 éves svéd csatár a Troyes elleni 9-0-s idegenbeli győzelmet követően, amellyel a PSG 30 forduló után bebiztosította elsőségét a Ligue 1-ben. A találkozón mesternégyest elérő Ibrahimovic megjegyezte: még másfél hónapja van a fővárosi együttesnél, amellyel sorozatban negyedszer ünnepelhet bajnoki címet. 

Lehetetlen küldetés

"Ha állítanak nekem egy szobrot az Eiffel-torony helyén, természetesen – tette hozzá.

Zlatan Ibrahimovic feltételeit nem lehet teljesíteni

Forrás: goal.com/Omar Momani

 

A 115 francia bajnokiján 102 gólt szerző Ibrahimovic szerződése az idény végén lejár, de a klub vezetői és csapattársai egyaránt bíznak abban, hogy a támadó marad. 

A PSG még nem adta fel

"Párizs varázslatos, Ibrahimovic varázslatos" – mondta a Canal Plus televíziónak a PSG katari elnöke, Nasszer al-Helaifi. Hozzátette: Ibrahimovic egy nagyszerű játékos, és a klubnál mindenki azt akarja, hogy maradjon.

Beszélni szeretnénk vele – mondta.

A csapat brazil védője, David Luiz szintén bízik a közös folytatásban a klasszis játékossal.

"Nagyon boldog lennék, ha maradna. Egyáltalán nem öreg még"  hangsúlyozta a hátvéd a mostani szezonban 24 bajnokin 27 gólt szerző csatárral kapcsolatban.

Csapattársai szerint Ibra még nem öreg

Forrás: AFP/Franck Fife

 

A PSG akár még triplázhat is

A mostani Ibrahimovic 13. bajnoki trófeája, a négy franciaországi siker mellett az FC Barcelonával egy, Olaszországban három klub – Juventus, Internazionale, – színeiben összesen hat, míg az Ajax játékosaként két ligagyőzelmet ünnepelhetett.

A PSG még további két sorozatban is versenyben van: a Bajnokok Ligájában negyeddöntős, a Francia Kupában pedig elődöntős.