Vágólapra másolva!
Hihetetlen történet került elő a Barcelona múltjából egy most piacra dobott könyvben.

A Barça Inèdit című könyvet a történész Manuel Thomas és az újságíró Frederic Porta jegyzi, 800 történetet mesélnek el a Barcelona történetéből. Az egyik legfurább sztori a holland Johan Neeskensszel kapcsolatos, aki 1974 és 1979 között volt a klub játékosa.

Mindig adj vécépapírt az elnöknek!

A könyv szerint Neeskensnek 1979-ben azért kellett távoznia a klubtól, mert nem segítette ki a kellemetlen helyzetbe került klubelnököt, José Luis Nuñezt. Történt, hogy Nuñezre rájött a szapora az alicantei stadionban, de a vécéfülkében nem talált papírt, és azt kérte a közelben tartózkodó focistától, hogy adjon be neki egy tekercs vécépapírt.

Cruyff (balra) és Neeskens (jobbra) a holland válogatott mellett a Barcának is meghatározó játékosai voltak Forrás: Origo

Neeskens azonban nem segítette ki az elnököt, aki a könyv szerint ezen annyira bepipult, hogy jelezte az akkoriban közönségkedvencnek számító holland középpályásnak, hogy nincs maradása. Így került Neeskens a New York Cosmos csapatához, ahol aztán 1984-ig játszott.

Később, 2006 és 2008 között Frank Rijkaard segítőjeként Neeskens újra a Barcelonához tartozott, majd 2008 májusában Rijkaarddal együtt távozott.