Vágólapra másolva!
Sokkoló jelenetek játszódtak le a hétvégén a spanyol másodosztályú női labdarúgó-bajnokságban a Naranjo-Cáceres mérkőzés végén.

A meccsből alig volt már hátra, a Naranjo 2-1-re vezetett, amikor a hazai játékosok és nézők közül többen megtámadták a Cáceres-játékosokat, akik közül kettőt kórházba vittek. Utóbb kiderült, egyikük sem szenvedett súlyos sérülést, de a Twitterre kikerült képeken a nyakukon és a hátukon karmolások, valamint ütések nyoma látható, egyikük bokáján pedig egy nagy véraláfutás.

Megvédték a többieket, de emiatt ők kaptak

"Sokkolt az eset. Próbáltam a kezemmel védeni a fejemet az ütések elől, aztán a földre kerültem, és hatan vagy heten voltak körülöttem. Végül az egyik csapattársam közbelépett, és bevitt az öltözőbe" - nyilatkozta az egyik megtámadott. A Cáceres játékosai közül a két legidősebbet - egyikük 23, a másik 21 éves - bántalmazták, mert ők próbálták megvédeni a többieket, akik jóval fiatalabbak.

A Cáceres panaszt nyújtott be az eset miatt, amelyben az szerepel, hogy negyvenen rohantak be a pályára, és közülük tíz-tizenöt személy támadta meg a játékosokat, közülük egyikük az egyik Naranjo-focista édesanyja volt. Azt sem értik, hogy lehet, hogy a balhé után tőlük is ugyanúgy két játékos kapott piros lapot, mint a támadók közül.

Nem voltak biztonságiak a meccsen

Ernesto Sánchez, a Cáceres edzője azt nyilatkozta, húsz éve dolgozik a futballban, de ilyet még nem látott, valóságos háború tört ki a pályán, a támadók ütötték-rúgták a játékosait. A meccsen nagyjából 300 néző lehetett, biztonságiak és rendőrök azonban nem voltak a helyszínen, utóbbiak akkor érkeztek, amikor Sánchez kihívta őket.

A vendégek szerint a balhé akkor tört ki, amikor az egyik Cáceres-játékos ütközött a hazaiak kapusával, a bíró azonban nem adott büntetőt, annak ellenére, hogy a Cáceres részéről hevesen reklamáltak. A reklamálás után beszaladtak a nézők, akikhez csatlakoztak a hazai játékosok is.

Volt már hasonló balhé az idényben

Rafael Baena, a Naranjo elnöke viszont azt nyilatkozta, hogy a Cáceres játékosa megrúgta a kapust, mire a kapus társai számon kérték a csatárt, és ebből indult az egész perpatvar. A Naranjo stadionját a bajnokság során egyszer már bezárták egy balhés eset miatt, és várhatóan most is büntetésre számíthat klub.