Társoldalunk:

Elvettek egy gólt a Juventustól Münchenben

2016.03.17. 08:21

Már a 22. percben 2-0 vezethetett volna a Juventus a Bayern ellen, ha a partjelző nem nézi el a lest. A Juve kiesésével a Premier League csapatai fellélegezhettek.

Szabályos volt az a Juventus-gól, amelyet les címén nem adott meg a bíró a szerda esti, Bayern elleni nyolcaddöntőn. Az egyik kamera felvételéből kivágott kép egyértelművé teszi, hogy mielőtt Morata Neuer fölött a kapuba emelt volna, nem lesen kapta a labdát Khedirától.

Az ott nem les

Forrás: Origo


Az eset a Juventus 1-0-s vezetésénél történt. Torinóban elég dühösek lehetnek a bírókra, mert két hete, otthon meg kaptak egy olyan gólt, ahol a kapust zavaró Müller miatt be kellett volna fújni a lest.

Így is összejött a 2-0

Nem tudni persze, mi lett volna, ha megadják Morata gólját, mindenesetre a spanyol csatár később hiába rúgatott egy gólt Cuadradóval, a Juve nem tudta megtartani a kétgólos előnyt, a hosszabbításban kapott két góllal kiesett.

Ennek egyébként a Premier League menői örülhetnek a leginkább, mert így biztossá vált, hogy az angolok a 2017-18-as szezonban is négy csapatot indíthatnak a Bajnokok Ligájában. Az egyetlen talpon maradt olasz csapat, a Lazio legfeljebb 2,5 pontot szerezhet az UEFA-rangsorban, ha megnyeri az Európa Ligát, a PL előnye pedig 3,97 pont – írta az ESPN amerikai sportcsatorna internetes oldala.

Az angol klubok előző idénybeli gyenge kupaszereplése és az olaszok rég látott remeklése miatt került veszélybe a negyedik angol BL-hely, de most már biztos, hogy még két szezonon át marad a mostani felállás, vagyis Olaszország be kell érje három hellyel.