Társoldalunk:

Ízekre szedte Husztit egy frankfurti lap

2016.03.17. 11:42

Élesen kritizálja Huszti Szabolcsot egy frankfurti lap az Eintrachtban nyújtott teljesítménye miatt. Azt írják, sok labdát veszít és rengeteg az alibi passza.

"Teljes csalódás" – egyebek mellett ezt írja a Bundesligában a kiesés ellen küzdő Eintracht Frankfurt játékosáról, Huszti Szabolcsról a Frankfurter Runchschau nevű helyi lap internetes kiadása.

A csütörtökön megjelent cikk felidézi ugyan, hogy mielőtt Kínába igazolt, a Hannoverben remekül játszott a magyar középpályás, de úgy találja, hogy a visszatérése óta meglátszik rajta az eltelt idő.

Huszti "meglepően alacsony színvonalon" játszik, hiányzik belőle a dinamizmus és a sebesség, gyakran veszíti el a labdát, és rengeteg "rövid, alibi passza" van, így a szerepeltetése félreértés a szerző szerint.

Huszti (középen) a Wolfsburg ellen

Forrás: AFP/Arne Dedert


Azt is megemlíti a cikkben, hogy még a Frankfurt sportigazgatója, Bruno Hübner is elismerte, hogy a 32 éves Huszti szerződtetését "lehet vitatni", de az előző vezetőedző, Armin Veh kérte, hogy szerezzék meg, mert nagyon bízott a tapasztalatában, a technikai és vezetői képességeiben.

Kovacnál eddig csere volt

Veh-t nemrég menesztették, az új edző a horvát Niko Kovac lett. Első meccsén a csapat 3-0-ra kikapott a Mönchengladbachtól. Huszti csereként állt be az 50. percben, 0-1-nél.