Rohamrendőrök fékezték meg a marseille-i ultrákat

Marseille, szurkoló, foci
OM fans protest during the French L1 football match Olympique de Marseille vs Rennes on March 18, 2016 at the Velodrome stadium in Marseille, southern France. AFP PHOTO / BERTRAND LANGLOIS
Vágólapra másolva!
Botrányos események színezték a francia labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának pénteki nyitómérkőzését. A szebb napokat is megélt Olympique Marseille hazai pályán szenvedett 5-2-es vereséget a Rennes-től, és a szurkolók nehezen viselték el a kudarcot. Végül a rohamrendőrök tettek rendet.

A nyáron hat Európa-bajnoki mérkőzésnek – többek között június 18-án a Magyarország-Izland összecsapásnak is – a marseille-i Stade Vélodrome ad otthont, ahol péntek este súlyos szurkolói rendbontás történt.

A csapat nagyon sima, 5-2-es vereséget szenvedett a dobogóra hajtó Rennes-től úgy, hogy a vendégek a 14. percben már 3-0-ra vezettek.

A marseille-i szurkolók nagyon nehezen viselték a megalázó szerepet, először Vincent Labrune klubelnök ellen tiltakoztak, majd akadt olyan szurkoló, aki átmászott a kerítésen és a pályán is elégtételt kívánt venni, de őt a biztonságiak elkapták.

Akadt, aki bejutott a pályára Forrás: AFP/Bertrand Langlois

Az ultrák megpróbálták lebontani a kerítést is, mire a rohamrendőrség egységei érkeztek a pályára, hogy visszaverjék a támadást. A mérkőzés nem szakadt félbe, végül a drukkereket ideiglenesen megnyugtatta Thauvin és Rolando gólja. Azonban 2-3-nál közelebb nem tudtak jönni a hazaiak, a vége sima 2-5 lett.

A szurkolók nem bírták idegekkel Forrás: AFP/Bertrand Langlois

A Marseille jelenleg a 10. helyen áll, azonban sorozatban 13. hazai mérkőzésén maradt nyeretlen.