Társoldalunk:

Rohamrendőrök fékezték meg a marseille-i ultrákat

2016.03.19. 09:17

Botrányos események színezték a francia labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának pénteki nyitómérkőzését. A szebb napokat is megélt Olympique Marseille hazai pályán szenvedett 5-2-es vereséget a Rennes-től, és a szurkolók nehezen viselték el a kudarcot. Végül a rohamrendőrök tettek rendet.

A nyáron hat Európa-bajnoki mérkőzésnek – többek között június 18-án a Magyarország-Izland összecsapásnak is – a marseille-i Stade Vélodrome ad otthont, ahol péntek este súlyos szurkolói rendbontás történt.

A csapat nagyon sima, 5-2-es vereséget szenvedett a dobogóra hajtó Rennes-től úgy, hogy a vendégek a 14. percben már 3-0-ra vezettek.

A marseille-i szurkolók nagyon nehezen viselték a megalázó szerepet, először Vincent Labrune klubelnök ellen tiltakoztak, majd akadt olyan szurkoló, aki átmászott a kerítésen és a pályán is elégtételt kívánt venni, de őt a biztonságiak elkapták.

Akadt, aki bejutott a pályára

Forrás: AFP/Bertrand Langlois

Az ultrák megpróbálták lebontani a kerítést is, mire a rohamrendőrség egységei érkeztek a pályára, hogy visszaverjék a támadást. A mérkőzés nem szakadt félbe, végül a drukkereket ideiglenesen megnyugtatta Thauvin és Rolando gólja. Azonban 2-3-nál közelebb nem tudtak jönni a hazaiak, a vége sima 2-5 lett.

A szurkolók nem bírták idegekkel

Forrás: AFP/Bertrand Langlois

A Marseille jelenleg a 10. helyen áll, azonban sorozatban 13. hazai mérkőzésén maradt nyeretlen.