Társoldalunk:

A ManUnited és a City Kínában csap össze

2016.03.22. 17:48

A Manchester United labdarúgócsapata bejelentette, hogy nyáron nyolcnapos kínai túrára utazik, a brit Guardian című napilap pedig megírta, hogy a Manchester City együttesével is megmérkőzik Pekingben.

A klub kedden csak a kínai felkészülési túra időtartamát közölte, és azt, hogy két edzőmeccset fognak játszani. A pontos dátumról és helyszínekről, illetve az ellenfelekről és a jegyértékesítésről a közeljövőben adnak tájékoztatást.

Júliusban lesz a meccs

Ennek ellenére a Guardian tényként közölte, hogy július utolsó hetében United-City városi rangadóra kerül sor az ázsiai ország fővárosában. A két együttes legutóbb vasárnap találkozott egymással, bajnoki összecsapásuk a vendég United 1-0-s sikerét hozta. A győztes gólt Marcus Rashford szerezte, aki 18 évesen és 141 naposan talált be, ezzel a manchesteri városi rangadók legfiatalabb gólszerzője lett a Premier League-ben, olyan kiváló játékosokat megelőzve a listán, mint az eddigi csúcstartó Wayne Rooney, illetve Paul Scholes, Mario Balotelli vagy Cristiano Ronaldo.

A két manchesteri csapat utolsó derbijét a MU nyerteForrás: MTI/EPA/Peter Powell


A Manchester United - amelynek több mint 107 millió nyilvántartott szimpatizánsa van Kínában - eddig tíz alkalommal járt az ázsiai országban, először 1975-ben. A legutóbbi barátságos meccsét - amelyen a hongkongi Kitchee SC volt az ellenfele - 2013 nyarán több mint 40 ezren látták a helyszínen, a televízióban pedig több millióan.

A Manchester City arab tulajdonosai a közelmúltban a klubot működtető gazdasági társaság 13 százalékát értékesítette egy kínai konzorcium részére.