Vágólapra másolva!
Nem kapott meghívást a szerbek soron következő két felkészülési mérkőzésére Dusan Tadic, a Southampton labdarúgócsapatának középpályása, aki nagyon berágott hazája szövetségére.

"A világ legerősebb bajnokságában játszom, és végül az újságból kell megtudnom, hogy nem vagyok elég jó ahhoz, hogy a nemzeti csapatban játsszam. Legalább annyit megérdemeltem volna, hogy valaki felhív, és ezt közli velem. Ez megalázó és tiszteletlen eljárás. Addig nem vagyok hajlandó a válogatottban játszani, amíg Radovan Curcic a szövetségi kapitány” – nyilatkozta felháborodva a belgrádi Beta hírügynökségnek.

A szerb válogatott igazgatója, Savo Milosevic szerint ez a hozzáállás nem sok jót ígér a jövőben sem.

"Tadic nagyon téved, ha azt hiszi, a válogatottbeli státusza bármiben is megváltozik a jövőben azok után, amit tett. A csapatnak ilyen típusú emberre nincsen szüksége, nekünk nem kellenek individualisták, akik azt hiszik magukról, ők Isten ajándékai. Tadic gesztusa tökéletesen megmutatta, hogy Curcic jogosan hagyta ki a válogatottból. Csak saját magával és nem a csapattal törődik. Szerbiának olyan játékosokra van szüksége, akik elkötelezettek a közös ügyért” – mondta az egykori 102-szeres válogatott csatár.

Szerbia szerdán Lengyelországban, Poznanban lép pályára, március 29-én, kedden pedig Észtország ellen játszik Tallinnban.