Vágólapra másolva!
A belga és a portugál labdarúgó-válogatott Brüsszelben törölt mérkőzését mégis megrendezik jövő kedden, de Portugáliában.

"Biztonsági megfontolásból és elővigyázatosságból Brüsszel városa azt kérte a szövetségtől, hogy mondja le a március 29-i Belgium-Portugália mérkőzést" - közölte szerdán délben a belga szövetség.

Aztán kora délután kiderült, a találkozóra mégis sor kerül, de a portugálokkal történt egyeztetés eredményeként Leiriában.

"A belga szövetség igazgatótanácsa, egyetértésben a válogatott szakvezetésével úgy döntött, hogy elfogadja a portugál szövetség javaslatát, hogy a mérkőzést a tervezett időben, ugyanazon a napon és ugyanabban az időben, de Leiriában megrendezze. A belga szövetség nagyra értékeli az ellenfél rugalmasságát és köszöni a szolidaritást ebben a kemény időszakban” – áll a Belga Labdarúgó Szövetség közleményében.

Mégis lesz mérkőzés, csak Portugáliában Forrás: Fpf.pt

A támadások miatt nem tartották meg a világranglistát vezető belga válogatott keddi, majd szerda délelőtti edzését sem, ugyanakkor délutánra már zártkapus tréninget tervez Marc Wilmots szövetségi kapitány.

A portugálok egy csoportban szerepelnek a magyarokkal a júniusi kontinenstornán Franciaországban. A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a városközpontban történt keddi robbantásokban az eddigi összesítés szerint legalább harmincegy ember vesztette életét, és nagyjából kétszázhatvanan sebesültek meg.