Társoldalunk:

Dárdai dúskál az ajánlatokban

2016.03.24. 13:12

Saját magát is meglepi, mennyi megkeresést kap a Hertha sikerei miatt Dárdai Pál, a magyar szakembernek azonban esze ágában nincsen elhagynia a berlini futballklubot. Egy német sportmagazinnak nyilatkozva elmondta, ha rosszul megy a csapatnak, akkor tudni fogja, mikor álljon fel a kispadról. De most a Német Kupát szeretné megnyerni.

2015 februárjában került a Hertha labdarúgócsapatának élére Dárdai Pál, aki az első fél szezonban megmentette a kieséstől a berlini klubot, a 2015-16-os évadban pedig már a Bajnokok Ligája-indulásért csatázik.

A 40 éves magyar szakemberrel a havonta megjelenő 11 Freunde című német sportmagazin készített interjút, amelyet a Berliner Tageszeitung bulvárlap szemlézett.

Dárdai elégedett lehet

Forrás: AFP/Odd Andersen

„Amikor bő egy éve még a lelátóról néztem a csapatot, azt gondoltam, nagy problémája lesz annak az edzőnek, aki idekerül, mert a csapatnak erőnléti és taktikai problémái voltak. Erre ki lett a következő edző? Hát én” – nyilatkozta.

Az első csapathoz kerülését az egykori csapattárs, jelenlegi klubmenedzser, Michael Preetz segítette „Azt mondtam neki az elején: engem nem kell kidobnia, tudni fogom, mikor kell mennem. Ha sorozatban ötször-hatszor kikapunk, akkor köszönetet mondok, és visszatérek az utánpótlásba, ahol addig dolgoztam.”

A csapat azonban szárnyal, 27 forduló után 48 ponttal a tabella harmadik helyén áll, és négy ponttal megelőzi az őt üldöző Schalkét.

Munka közben, éppen Tolga Cigercinek ad utasításokat

Forrás: AFP/Odd Andersen

Olyan sok megkeresést kapok, hogy az engem is meglep. De az egyik fülemen be, a másikon ki. Jól érzem magam itt, a fiaim a Herthában játszanak, a családom boldog. Mi többet akarhatnék?” – mondta a berlini életéről.

Szerinte a Német Kupa megnyerése sokkal fontosabb lenne, mint a Bajnokok Ligája-szereplés.

„Ha bejutnánk a döntőbe, arról a rajongók évtizedekig beszélnének. A kupadöntő egy felejthetetlen ünnep, egy megfizethetetlen élmény lenne” – nyilatkozta.

A Hertha a legjobb négy között április 20-án, otthon a Dortmunddal meccsel. A finálét a hagyományoknak megfelelően a berlini Olimpiai-stadionban rendeznék május 21-én.