Davor Sukert alig engedték be a Fradi-stadionba

Davor Suker
Croatian forward Davor Suker poses with his medal and the national flag after winning the1998 Soccer World Cup third place match against the Netherlands, 11 July at the Parc des Princes stadium in Paris. Croatia won 2-1 and takes the third place of the World Cup. Suker scored the winning goal for his side, his sixth in this tournament, to became the top scorer in France 98. (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO / AFP / PEDRO UGARTE
Vágólapra másolva!
Komoly biztonsági intézkedések előzik meg a szombat esti magyar-horvát focimeccset, a Fradi-stadionba a valaha volt talán legnagyobb horvát futballsztárt, Davor Sukert sem engedték be elsőre.

A Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke, Davor Suker másfél órával a 18 órás kezdetű magyar–horvát meccs előtt egy Mercedesszel begurult a Groupama Aréna mellé, majd elővette a jegyét, és megindult a bejárat felé.

Az MLSZ a mérkőzés előtt hangsúlyozta, hogy csak akkor engedik be a szurkolókat a találkozóra, ha mindenki bizonyítani tudja a személyazonosságát. És ez alól nem voltak kivételek a VIP-személyek sem.

Csányi Sándor és Davor Suker Forrás: Twitter.com/mlszhivatalos

Az 1998-as világbajnokság gólkirálya mutatta ugyan a belépőjét a biztonsági őrnek, aki

nem ismerte meg Sukert,

így tőle is az útlevelét kérte.

Az őrt aztán valaki oldalba bökte, hogy akit lát, az maga Davor Suker, a valaha volt legnagyobb horvát focista, a Real Madrid és az Arsenal egykori csillaga. Suker ezek után beléphetett a stadionba.

Suker hét meccsen szerzett hat találattal lett az 1998-as vb gólkirálya Forrás: AFP/Pedro Ugarte

Sukert aztán az Origo a mérkőzésről kérdezte. "Remélem, a két csapat nagyszerű mérkőzést fog vívni egymással. A jó körülmények adottak, csodálatos a stadion, a környezet, a gyep és a hangulat" - mondta a 2012 óta a horvát szövetség elnökeként dolgozó Suker. Hozzátette, nagyon reméli, hogy a magyarok sikeresek lesznek az Európa-bajnokságon.

Megkérdeztük, mit vár a horvát csapattól a franciaországi tornán. "Azt szeretném, ha Horvátország továbbjutna a csoportjából, méghozzá

Arra is kíváncsiak voltunk, szerinte a mostani válogatott eléri-e azt a szintet, amit az 1998-as vb-bronzérmes csapat tudott. "Ez most egyáltalán nem fontos, nem szabad a két csapatot összehasonlítani" - mosolyodott el a legenda.