Társoldalunk:

Davor Sukert alig engedték be a Fradi-stadionba

2016.03.26. 17:21

Komoly biztonsági intézkedések előzik meg a szombat esti magyar-horvát focimeccset, a Fradi-stadionba a valaha volt talán legnagyobb horvát futballsztárt, Davor Sukert sem engedték be elsőre.

A Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke, Davor Suker másfél órával a 18 órás kezdetű magyar–horvát meccs előtt egy Mercedesszel begurult a Groupama Aréna mellé, majd elővette a jegyét, és megindult a bejárat felé. 

Az MLSZ a mérkőzés előtt hangsúlyozta, hogy csak akkor engedik be a szurkolókat a találkozóra, ha mindenki bizonyítani tudja a személyazonosságát. És ez alól nem voltak kivételek a VIP-személyek sem. 

Csányi Sándor és Davor Suker

Forrás: Twitter.com/mlszhivatalos

Az 1998-as világbajnokság gólkirálya mutatta ugyan a belépőjét a biztonsági őrnek, aki nem ismerte meg Sukert,  így tőle is az útlevelét kérte. 

Az őrt aztán valaki oldalba bökte, hogy akit lát, az maga Davor Suker, a valaha volt legnagyobb horvát focista, a Real Madrid és az Arsenal egykori csillaga. Suker ezek után beléphetett a stadionba. 

Suker hét meccsen szerzett hat találattal lett az 1998-as vb gólkirálya

Forrás: AFP/Pedro Ugarte

Sukert aztán az Origo a mérkőzésről kérdezte. "Remélem, a két csapat nagyszerű mérkőzést fog vívni egymással. A jó körülmények adottak, csodálatos a stadion, a környezet, a gyep és a hangulat" - mondta a 2012 óta a horvát szövetség elnökeként dolgozó Suker. Hozzátette, nagyon reméli, hogy a magyarok sikeresek lesznek az Európa-bajnokságon. A legjobbakat kívánom a magyaroknak az Eb-n, remélem, szép eredményt fognak elérni." 

Megkérdeztük, mit vár a horvát csapattól a franciaországi tornán. "Azt szeretném, ha Horvátország továbbjutna a csoportjából, méghozzá úgy, hogy az élen végez." 

Arra is kíváncsiak voltunk, szerinte a mostani válogatott eléri-e azt a szintet, amit az 1998-as vb-bronzérmes csapat tudott. "Ez most egyáltalán nem fontos, nem szabad a két csapatot összehasonlítani" - mosolyodott el a legenda.