Társoldalunk:

Klinsmann történelmi vereséget szenvedett az USA-val

2016.03.26. 14:59

Szenzációs sikert aratott Guatemala futballválogatottja az Egyesült Államok legjobbjai ellen a 2018-as oroszországi világbajnokságra selejtező sorozat keretében.

A pénteki mérkőzésen, amelyet a két csapat az észak- és közép-amerikai, továbbá a karibi térség országait összefogó régióban (CONCACAF) vívott, a hazaiak a meccs elején nyolc perc alatt kétszer is bevették a rivális kapuját, a német Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány irányította vendégegyüttes pedig képtelen volt még a szépítésre is.  

BRAZIL, Manaus : US German coach Juergen Klinsmann gestures during a Group G football match between USA and Portugal at the Amazonia Arena in Manaus during the 2014 FIFA World Cup on June 22, 2014. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Forrás: AFP/Odd Andersen

 

Történelmi siker

Győzelmével Guatemala válogatottja, amely korábban sosem tudott még nyerni az Egyesült Államok nemzeti csapata ellen világbajnoki selejtezőn, megőrizte esélyét az oroszországi vb-n való részvételre, míg riválisa nehéz helyzetbe hozta magát a kijutást illetően. 

A CONCACAF C csoportját három forduló után 7 ponttal Trinidad és Tobago vezeti, mögötte egy ponttal lemaradva áll Guatemala, míg az Egyesült Államoknak három pont a hátránya az éllovassal szemben.