Társoldalunk:

Storck elbeszélgetett a mellőzött magyar gólzsákkal

2016.03.26. 21:58

Nikolics Nemanja a lengyel Legia Warszavában zsákszám rúgja a gólokat, a magyar válogatottban mégsem jött ki neki eddig igazán a lépés. A csatárral elbeszélgetett Bernd Storck szövetségi kapitány, és keresi azt a helyet, ahol Nikolics nagy hasznára lehet a magyar csapatnak.

Nikolics a lengyel bajnokság góllövőlistáját 28 meccsen szerzett 25 góllal vezeti, a válogatottban viszont nem megy neki ilyen jól, éppen ezért nem is kap sok lehetőséget, a norvégok elleni pótselejtezőn például egyetlen percet sem játszott.

A horvátok elleni, 1-1-re végződött szombat esti felkészülési mérkőzésen a szünetben állt be a balszélen szereplő Németh Krisztián helyére, és egy új poszton próbált érvényesülni. Hol a jobb-, hol a balszélen futballozott a pályán, és úgy tűnt, idegen számára ez a hely, de jól mozgott és aktív volt, igaz, gólt nem sikerült szereznie.

Nikolics (középen, 17-es mezben) a válogatottban is szeretne gólfelelős lenni

Fotó: Marton Szilvia - Origo

"Telkiben volt egy kellemes beszélgetésem a kapitánnyal" - mondta a találkozó után többek között az Origónak. "Storck úr elmondta, hogy fog nekem egy olyan posztot találni, hogy jól érezzem magam a pályán. Tudja nagyon jól, hogy a magyar válogatott nem tud ugyanúgy játszani, mint a Legia támadósora, de szeretné, ha a csapat kihasználná a gyorsaságomat, a jó helyezkedésemet és azt, hogy Lengyelországban jól szoktam befutni az üres területekre. Ma egy új poszton játszottam, próbáltam kiadni magamból a maximumot, természetesen hiányoztak néha-néha az utolsó passzok, hogy utána egy az egyben rávezethessem a labdát a kapusra, de majd jönni fog szerintem ez is."

28 bajnokin 25 gólt szerzett eddig az idei lengyel bajnokságban, a legjobb játékosnak is megválasztották

Forrás: AFP

Nikolics a minap arról beszélt, hogy nem szeretne csak a 15-16. játékos lenni a sorban, erről a német szakember nem mondott neki semmit, de igyekezett biztatni a 28 éves játékost. "Azt mondta, hogy fontos futballista vagyok a számára most is, és később is az leszek" - fogalmazott a zentai születésű csatár, aki az NB I-ben háromszor (2010, 2014, 2015) is gólkirályi címet nyert.