Kirúgták az Inter és a Chelsea egykori sztárját

Hernan Crespo, foci
Former Parma's player Herman Crespo waves during the Italian Serie A football match Parma vs Juventus on February 15, 2012 in Parma. AFP PHOTO / GIORGIO BENVENUTI
Vágólapra másolva!
Kirúgással végződött Hernan Crespo első edzői munkája, az argentinok olimpiai ezüstérmes, 64-szeres válogatott csatárának az olasz Modena másodosztályú csapatánál köszönték meg az eddigi tevékenységét.

A pályafutása során többek között a Lazio, az Inter, a Chelsea, az AC Milan és a Genoa csapataiban megfordult támadó 2012-ben a Parma színeiben fejezte be az aktív játékot, és 2015 nyaráig, a klub megszűnéséig ott dolgozott ifjúsági edzőként.

Tavaly nyáron kereste meg a Modena, amely csak playoff-párharcban, a Virtus Entella ellen több idegenben szerzett góljának köszönhetően maradt bent a másodosztályban.

Hernan Crespo Forrás: AFP/Giorgio Benvenuti

Azonban irányításával sem pörgött fel a Modena, a csapat a szezon során nem tudott két mérkőzésnél hosszabb veretlenségi sorozatot produkálni. 33 forduló után tíz győzelemmel, öt döntetlennel és 18 vereséggel, 35 ponttal ismét az osztályozós, 18. helyen szerénykedik.

Crespo sorsát a szombati, hazai pályán a Cagliaritól elszenvedett 2-1-es vereség pecsételte meg, a klub ezt követően vált meg tőle.