Vágólapra másolva!
A szakértők szerint a sérült csapatkapitány, Wayne Rooney nem hiányzott az angol labdarúgó-válogatottból a világbajnoki címvédő Németország 3-2-es legyőzése alkalmával, szombat este.

A németek a berlini felkészülési mérkőzés második félidejében 2-0-ra vezettek, végül mégis Anglia győzött. Sérülések miatt a vendégek nem a legjobb összeállításban léptek pályára, többek között Rooney is hiányzott a keretükből. Őt a Tottenham 19 éves játékosa, Dele Alli helyettesítette a középcsatár mögötti, klasszikus 10-es poszton. Remek teljesítményének köszönhetően több szakértő - köztük a németek korábbi világbajnoka, Lothar Matthäus - őt nevezte meg a meccs legjobbjának.

- jelentette ki a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya az élő televíziós közvetítésben.

Vardy lehet az Eb meglepetése

Dele Alli mellett Jamie Vardy is kiváló kritikákat kapott. A Premier Legaue-ben listavezető Leicester City támadója a 71. percben állt be csereként, és három perccel később sarokkal megszerezte az angolok egyenlítő gólját. Vardy négy évvel ezelőtt, 2012. március 26-án még az angol hatodosztályban volt eredményes: akkor szerezte szezonbeli 31. találatát a Fleetwood Town FC színeiben.

Jamie Vardy (balra) csereként állt be, gólt szerzett Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Az angolok korábbi klasszis játékosa, Geoff Hurst - aki mesterhármast ért el 1966-ban, a németek ellen hosszabbításban 4-2-re megnyert világbajnoki döntőben - úgy fogalmazott:

Vardy lehet a nyári, franciaországi Európa-bajnokság egyik meglepetésembere.

"A semmiből jött, de nagyon jó szellemiségű, értelmes, intelligens futballista" - mondta a BBC-nek Hurst, aki hangsúlyozta, hogy Vardy, Alli és Harry Kane is olyan remek szezont produkál, hogy feltétlenül megérdemlik a válogatottságot.

Rooneynak bizonyítania kell

Az angol szövetség (FA) egyik igazgatója, Trevor Brooking arra figyelmeztetett: egyáltalán nem magától értetődő, hogy felépülése után Rooney megfelelő erőállapotban lesz a kontinenstornára, éppen ezért rendkívül megnyugtató, hogy a posztján számításba vehető Kane és Alli is ilyen jó formában van.

"Májusban és júniusban összesen három felkészülési meccse lesz a csapatnak, amelyeken

- tette hozzá Brooking.

Hodgson legjobb estéje

A 3-2-es győzelem után Roy Hodgson úgy fogalmazott: ez volt eddig a legjobb estéje, amióta szövetségi kapitányként irányítja az angolokat. Együttese a 17. mérkőzését játszotta a 2014-es brazíliai világbajnokság óta, és a 14. győzelmét ünnepelhette.

Roy Hodgson Forrás: AFP/Odd Andersen

"Ha a németek szerzik meg a harmadik góljukat a hajrában, és ők győznek, akkor sem lennék csalódott. Ismét elégedett vagyok a játékunkkal és a hozzáállásunkkal, de rettenetesen hosszú utat kell megtennünk, amíg elmondhatjuk magunkról, hogy olyan jók vagyunk, mint a németek. Most tettünk egy lépést előre, de elemeznünk kell a játékunkat, mert borzasztó, hogy milyen sok dolgot tudnánk még ennél is jobban csinálni" - vélekedett a szövetségi kapitány.

A németek továbbra is nyeretlenek az angolok ellen a berlini Olimpiai Stadionban,

pedig szombaton játszottak velük ott kilencedik alkalommal. Németország legutóbb 1995 nyarán kapott ki 2-0-ról, Anglia pedig legutóbb 1976 májusában nyert 0-2-ről.

Az angolok kedden Hollandiát, a németek pedig Olaszországot fogadják barátságos mérkőzésen.