Diego Costát meghallgatták, majd eltiltották

Diego Costa (Chelsea), Gareth Barry (Everton), foci
Chelsea's Brazilian-born Spanish striker Diego Costa (2nd R) and Everton's English midfielder Gareth Barry clash in the incident leading to Costa's second yellow card during the English FA cup quarter-final football match between Everton and Chelsea at Goodison Park in Liverpool, north west England on March 12, 2016. Paul ELLIS / AFP
Vágólapra másolva!
A Chelsea spanyol labdarúgója, Diego Costa eltiltását egy mérkőzéssel megtoldotta az angol szövetség a márciusi, Everton elleni FA-kupa-negyeddöntőben kapott piros lapja miatt.

A szövetség a mérkőzés után két találkozóra tiltotta el a játékost, akit pénteken meghallgatott az FA független bizottsága, és úgy döntött, hogy még egy meccset ki kell hagynia, ráadásul 20 ezer fontos (megközelítőleg 7,9 millió forintos) pénzbüntetést is kapott.

Az eredetileg kiszabott eltiltás a West Ham Uniteddel (2-2) szembeni bajnoki mérkőzésre és a szombati, Aston Villa elleni találkozóra szólt, de a pénteki határozat értelmében a jövő szombati, Swansea City elleni meccset is ki kell hagynia a Premier League-ben.

Gareth Barry és Diego Costa összezörrenése Forrás: AFP/Paul Ellis

Costát azt követően állította ki Michael Oliver játékvezető a 2-0-ra elvesztett kupanegyeddöntős mérkőzésen, hogy összeszólalkozott Gareth Barryvel, majd egy harapásnak tűnő mozdulatot tett ellenfele irányába, ezért megkapta második sárga lapját. Ezt követően vitába keveredett a bíróval is, mielőtt elhagyta volna a pályát.

Később mindkét fél megerősítette, hogy Costa nem harapott, ám a csatár a fegyelmi bizottság meghallgatásán elismerte, hogy helytelenül viselkedett. Ez volt a 27 éves, brazíliai születésű csatár első kiállítása a Chelsea játékosaként.