Vágólapra másolva!
A Haladás 1-0-ra legyőzte a sereghajtó Békéscsaba együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában, Sopronban, ezzel továbbra is versenyben van a dobogóért.

NB I, 27. forduló:
Szombathelyi-Swietelsky Haladás - Békéscsaba 1912 Előre 1-0 (0-0)
Sopron, 1187 néző
v.: Karakó
Haladás: Király - Jánvári, S. Wils, Schimmer, Bosnjak - T. Wils, Iszlai, Németh M. (Medgyes, 84.) - Williams (Martínez, 71.), Gaál, Halmosi (Popin, 90.).
Békéscsaba: Poleksic - Piermayr, Vaskó, Damjanovic, Guaru - Calvente Criado, Spitzmüller, Takács P. (Paukner, 75.), Laczkó - Viczián (Birtalan, 46.), Punosevac.
gól: Williams (56.)
sárga lap: S. Wils (48.), Halmosi (64.), illetve Takács P. (8.), Calvente Criado (30.), Punosevac (57.), Birtalan (59.)

Az első félidőben a hazaiak - akik stadionjuk felújítása miatt Sopronban játszanak - többet birtokolták a labdát, és a gólhoz is közelebb jártak, mint sereghajtó riválisuk. Az első negyvenöt perc legnagyobb helyzetét is a szombathelyiek hagyták ki, Poleksic hatalmas bravúrt mutatott be.

Nem sokkal a fordulást követően góllá érett a Haladás fölénye, de nem tört meg teljesen a Békéscsaba, és megpróbált válaszolni. A vendégek leginkább szélről beívelt labdákkal próbálkoztak, de a szombathelyiek védelme, majd az utolsó percben Király Gábor hárította ezeket, ezzel a Haladás megőrizte egygólos előnyét.