Gera-duplával jutott kupadöntőbe a Fradi

Gera Zoltán (FTC), Szakály Péter (Debrecen), foci
Budapest, 2016. április 13. A ferencvárosi Gera Zoltán (b) és a debreceni Szakály Péter a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében játszott Ferencváros - Debrecen visszavágó mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2016. április 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros bejutott a Magyar Kupa fináléjába, a bajnok az elődöntő szerdai visszavágóján több mint 70 percen keresztül emberelőnyben futballozva, Gera Zoltán duplájával, illetve Nagy Dominik góljával győzte le a vendég Debrecent.

Eredmény, Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Ferencváros - DVSC-TEVA 3-0 (1-0)
Groupama Aréna, 5835 néző
v.: Karakó
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Gera Z., Pintér (Gyömbér, 61.) - Radó (Cukic, 73.), Hajnal (Nagy Do., 69.), Lamah – Böde
Debrecen: Verpecz - Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut - Varga J., Szakály - Djelmic, Holman (Tisza, 69.), Horváth Zs. (Radosevic, 21.) - Kulcsár T. (Takács T., a szünetben)
gól: Gera (22., 79., az elsőt 11-esből), Nagy Do. (90.)
sárga lap: Gyömbér (75.), illetve Holman (58.), Brkovic (78.)
piros lap: Verpecz (18.)
továbbjutott: a Ferencváros, 3-0-s összesítéssel.

Már a találkozó elején jelentős előnybe került a Ferencváros: Varga rendkívül gyenge hazaadására Böde csapott le, elhúzta a labdát Verpecz mellett, a Debrecen kapusa azonban szabálytalankodott a csatárral szemben.

Gera és Szakály csatája Forrás: MTI/Illyés Tibor

A hazaiak büntetőt kaptak, ráadásul Verpeczet kiállította a játékvezető, Gera pedig belőtte a tizenegyest (1-0). A folytatásban a zöld-fehérek folyamatos nyomás alatt tartották riválisukat, de nem tudták növelni előnyüket.

A fordulást követően is Thomas Doll csapata futballozott fölényben, de korántsem állt annyira közel a gólhoz, mint az első félidőben. A 79. percben Gera szabadrúgásból eldöntötte a párharcot (2-0).

Az utolsó percben még Nagy Dominik is kihasznált egy helyzetet (3-0).

Háromszor örülhettek a ferencvárosiak Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Ferencváros a döntőben az ősi rivális Újpesttel találkozik, a finálét a Groupama Arénában rendezik. A két csapat 83 év után játszik újra egymással MK-döntőt.