Vágólapra másolva!
Ronald Koeman, a Southampton holland edzője szerint a játékosok okostelefon-függősége a pályán történő kommunikációra is hatással van, és nem feltétlenül pozitív hatással.

"Az egész életstílus megváltozott. Az egyik jelenlegi probléma a futballban, hogy nincs elég kommunikáció a pályán, aminek a közösségi média az oka, mert mindenki a telefonján társalog a másikkal" - mondta a korábbi holland válogatott védő, aki a PSV-vel és a Barcelonával is megnyerte a BEK-et/BL-t.

Régebben kártyázták, most mindenki magával van elfoglalva

Koeman szerint a változás leginkább azon mérhető le, hogy amíg korábban a meccsekre utazva a játékosok egymással diskuráltak, addig mostanság mindenki felteszi a fejhallgatót, és a telefonját nyomkodja.

Mario Balotelli is inkább zenét hallgat meccsek előtt, mint hogy a többiekkel csevegjen Forrás: AFP

"Amikor még játszottam, mi általában kártyáztunk a buszon, de ha nem, akkor egymással beszélgettünk. A fiatal játékosoknak mostanság viszont az a fontos, hogy magukban legyenek, és nem az, hogy a többiekkel társalogjanak. Valószínűleg ez az oka annak, hogy alig beszélnek egymással a pályán, pedig az kulcsfontosságú, még akkor is, ha ez legtöbbször csak arra szolgál, hogy figyelmeztessék a másikat, hogy van ideje lepasszolni a labdát, vagy, hogy vigyázzon, mert a közelében vannak" - panaszkodott Koeman, aki elárulta, a Southamptonnál minden héten vannak olyan gyakorlatok, amelyek az egymás közti kommunikációra fókuszálnak.

A Southampton a hetedik helyen áll a Premier League-ben, megelőzve többek között a Liverpoolt és a Chelsea-t.