A Liverpool-Dortmund felejthetetlen marad

Jürgen Klopp (Liverpool), Thomas Tuchel (Dortmund), foci
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) shakes hands with Dortmund's head coach Thomas Tuchel after winning the UEFA Europa league quarter-final second leg football match between Liverpool and Borussia Dortmund at Anfield stadium in Liverpool on April 14, 2016. OLI SCARFF / AFP
Vágólapra másolva!
A bátorságot emelte ki Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője azt követően, hogy csapata drámai körülmények között harcolta ki a továbbjutást a Borussia Dortmund ellen a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjében csütörtök este.

Az idegenbeli 1-1 után a vendég német csapat a 9. percben 2-0-ra, majd a második félidő elején 3-1-re vezetett már. Azaz az angol együttesnek a lefújásig hátralévő közel fél órát három góllal kellett megnyernie. Ez végül sikerült, mert Coutinho a 66., Sakho a 78., míg Lovren a 90+1. percben betalált.

Klopp - aki hét sikeres szezont töltött a Dortmund élén - a Liverpool bátorságában látja a siker zálogát. "A szünetben megbeszéltük, hogy keménynek kell lennünk a második félidőben. Nagyszerű volt, kiemelkedő, érzelemdús. Sohasem fogom elfelejteni ezt a különleges estét, ennek a meccsnek helye van a futball nagy pillanatai között. Most már a mi felelősségünk, hogy megpróbáljunk újabb sztorit írni.”

A lelátón is felejthetetlen volt a hangulat

Divock Origi, aki a 48. percben betalált, kiemelte, Klopp azt mondta nekik a pihenő alatt, próbáljanak meg úgy játszani, hogy majd gyerekeiknek, unokáiknak is büszkén mesélhessék el, mi történt velük, illetve legyen a szurkolóiknak is ez egy különleges este.

Jürgen Klopp és Thomas Tuchel Forrás: AFP/Oli Scarff

A Dortmund edzője, Thomas Tuchel szerint a Liverpool egyenlítése óriási változást hozott a meccsen „Minden megváltozott, a stadionban megjelent a hit, és a hazaiak óriási lendülettel kezdtek futballozni. Mindkét szurkolótábor fantasztikus volt, ez volt minden idők egyik legjobb légkörű labdarúgó mérkőzése."