Vágólapra másolva!
A Szombathelyi Haladás 3-2-re győzött a félórán keresztül emberhátrányban futballozó Paks vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában. A Tolna-megyei együttes sorozatban harmadszor kapott ki saját közönsége előtt, míg a szombathelyiek egymás után harmadszor sem veszítettek idegenben.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Paksi FC - Szombathelyi-Swietelsky Haladás 2-3 (1-0)
Paks, 1000 néző
v: Karakó
Paks: Csernyánszki - Kulcsár D., Rodenbücher, Gévay, Szabó J. - Papp K., Koltai (Balázs, 82.), Bertus, Szakály D. (Asztalos, 64.), Kecskés – Hahn
Haladás: Király - Schimmer, Jánvári, Iszlai, Bosnjak - T. Wils, Kovács L., Németh M. (Medgyes, 82.), Halmosi - Williams, Gaál
gól: Gévay (27.), Papp K. (78.), illetve T. Wils (73.), Rodenbücher (82., öngól), Gaál (94.)
kiállítva: Gévay (62.), Szabó J. (93.)
sárga lap: Hahn (18.), Szabó J. (34.), Gévay (47., 62.), Kecskés (79.), illetve Jánvári (17.), Schimmer (31.), Williams (47.), Német M. (59.), Halmosi (83.)

Az első félidőben a hazaiak futballoztak fölényben, irányították a játékot, de az első perctől tartó nyomásuk csak a 27. percben érett góllá. A vezetés megszerzése után sem állt be védekezni a Paks, ugyanakkor a Haladás tempója felgyorsult, ám a szünetig nem változott az állás.

Fordulás után kezdeményezőbb volt a szombathelyi csapat, amely a védekezését is feljebb tolta. A 62. percben Gévay kiállítása miatt emberelőnybe került a Haladás, amely 10 perccel később kiegyenlített, ám nem sokáig örülhetett, öt perc múlva ugyanis megérkezett a hazaiak válasza.

A vendégek azonban nem adták fel, a hajrá elején egy számukra szerencsésen alakuló szituációban, Rodenbücher öngóljával egyenlítettek, majd az utolsó pillanatban - egy újabb paksi piros lap után - Gaál szabadrúgásból beállította a végeredményt.

A rendkívül harcos, kemény találkozón a két piros mellett 10 sárga lapot osztott ki a játékvezető, a nagyot küzdő Haladás pedig elvitte a három pontot a Tolna-megyeiek otthonából.