Ronaldo nélkül csak 0-0-ra futotta a Realtól Manchesterben

Manchester, 2016. április 26. Karim Benzema, a spanyol Real Madrid (j) és Vincent Kompany, az angol Manchester City játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2016. április 26-án. (MTI/EPA/Peter Powell)
Vágólapra másolva!
Gól nélküli döntetlennel zárult a Manchester City és a Real Madrid angliai mérkőzése a labdarúgó-Bajnokok Ligája elődöntős párharcának keddi, első felvonásán. A spanyol csapatban nem lépett pályára a kisebb sérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldo, nélküle elég tompa volt a Real.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:
Manchester City-Real Madrid 0-0 - Élő közvetítésünk
Manchester, Etihad Stadion, 53 000 néző, v.: C. Cakir (török)
sárga lap: Silva (37.), illetve Pepe (24.), Carvajal (92.)

Manchester City: Hart - Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy - Fernando, Fernandinho - Navas (Sterling, 77.), De Bruyne, Silva (Ikeanacho, 40.) - Agüero

Real Madrid: Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos (Isco, 90.) - Lucas, Benzema (Jese, a szünetben), Bale

Élénken és nagy lendülettel kezdett a Manchester City, amely az első félidő nagyobb részében irányította és uralta a mérkőzést, de igazán komoly gólszerzési lehetőségig nem jutott. A Real Madrid előbb leginkább a biztos védekezésre figyelt, majd a játékrész hajrájában fölénybe került, de helyzetbe nem nagyon sikerült kerülnie.

Nagyon hiányzott Ronaldo játéka,

a portugál nélkül hiányzott a madridi támadások éle.

Karim Benzema és Vincent Kompany küzd a labdáért Forrás: MTI/EPA/Peter Powell

Fordulás után újra a City került fölénybe, ismét nagy tempót diktált, sorra vezette támadásait, de a madridi védelem magabiztosan állt a lábán. A sérüléssel bajlódó Sergio Agüerót megették a védők, de az egész védekezés jól működött madridi oldalon.

A döntetlennek is örülhet a City

A félidő derekához érve a spanyol együttes átvette az irányítást, több nagy helyzetig eljutott, sőt, Jese fejesével a keresztlécet találta el, majd Pepe hagyta ki a meccs helyzetét, amikor három méterről bombázott Joe Hartba.

Küzdelem volt, játék kevesebb Forrás: MTI/EPA/Facundo Arizabalaga

A hajrához közeledve változatlanul a Real kezében volt a meccs, de a lefújásig sem a királyi gárda, sem a manchesteri csapat nem talált be, így jövő hét szerdán gól nélküli állásról folytatódik a párharc a Santiago Bérnabeu Stadionban.