Vágólapra másolva!
Még várnia kell az ünnepléssel a Leicesternek, amely döntetlent játszott a Manchester United otthonában.

A Manchester Unitednek is fontos volt a bajnokesélyes elleni meccs, mert Louis van Gaal csapata még harcban volt a BL-t jelentő negyedik helyért. Jól kezdte a meccset a MU, a 8. percben Valencia tette át a labdát a hosszú oldalra, a Leicester-védők eltolódtak, Martial pedig állítgatás nélkül a rövid sarokba lőtt.

A korábbi MU-kapus fia, Kasper Schmeichel tett róla, hogy a vendégek ne kerüljenek kétgólos hátrányba, nagy bravúrral ért le Lingaard rövid sarokra meglőtt labdájára. A Leicester nem zuhant össze, és gyorsan egyenlíteni tudott, a 17. percben Drinkwater szabadrúgása után Morgan fejelt De Gea kapujába.

A United fölényben játszott, sokkal többet birtokolta a labdát, de sokáig nem jutott el újabb ziccerig, a Leicester viszont vezetett néha egy-egy veszélyes kontrát, az egyik ilyen végén az év játékosának választott Mahrez dolgoztatta meg De Geát. Aztán a MU került közel a győzelemhez, de Smalling fejesénél a bal kapufa kisegítette Schmeichelt.

A végén tíz emberre fogyatkozott a Leicester, amikor a bíró kiosztotta a második sárgát a Depayt megrángató Drinkwaternek, de ha már lefújta az esetet, akkor büntetőt kellett volna adnia, mert a holland támadó a 16-os vonalán járt a szabálytalanság idején.

A büntető elmaradt, ahogy a bajnokavatás is, de ha a Tottenham hétfő este nem győz a Chelsea otthonában, akkor indulhat a leicesteri ünneplés. Ha a Spurs nyerne, akkor a következő fordulóban, az Everton elleni hazai meccsen biztosíthatja be a bajnoki címet Claudio Ranieri csapata.

A Villarreal elleni Európa Liga-elődöntő visszavágójára készülő Liverpool a Premier League-ben most játszott a legfiatalabb csapattal, a kezdő átlagéletkora 23 év és 218 nap volt. A Swansea kihasználta, hogy Jürgen Klopp kísérleti csapatot küldött pályára, és a kétgólos Andre Ayew vezérletével 3-1-re győzött, amivel bebiztosította a bennmaradást.

Premier League, 36. forduló:
Manchester United - Leicester City 1-1 (1-1)
gól: Martial (8.), illetve Morgan (17.)
kiállítva: Drinkwater (86., Leicester)

Swansea - Liverpool 3-1 (2-0)
gól: A. Ayew (20., 67.), Cork (33.), illetve Benteke (65.)
kiállítva: B. Smith (76., Liverpool)