Vágólapra másolva!
Kezdetét vette az Európai Labdarúgó-szövetség budapesti, 40. kongresszusa a Várkert Bazárban rendezett hétfő esti megnyitóval, amelyen életműdíjat vehetett át Palotai Károly.

A megnyitóbeszédek - köztük Orbán Viktoré - után a program az életműdíjak átadásával folytatódott, és különösen szép pillanatokat hozott a magyar futballnak, mivel pályafutása elismeréseként a korábbi kiváló játékos és játékvezető,

a 80 éves Palotai Károly is átvehette az UEFA Gyémánt-díját.

Palotai labdarúgóként tagja volt az 1964-es tokiói olimpián aranyérmes magyar válogatottnak, játékvezetőként pedig az 1976-os és az 1981-es BEK-döntőben is ő bíráskodott, és részt vett három világbajnokságon (1974, 1978, 1982).

Palotai Károly Forrás: Mljt.hu

"Nagy meglepetés számomra ez a díj, ami újra bizonyítja számomra, hogy a futballnál nincs szebb dolog a világon. Rengeteget kaptam a focitól, és különösen jó érzés, hogy ugyan

mégis ekkora megtiszteltetés érhet, hogy átvehetem ezt a díjat. Ezért nagyon hálás vagyok" - mondta meghatódva köszönőbeszédében Palotai Károly.

A 40. kongresszus kedd délelőtt a napirendi pontok megtárgyalásával folytatódik a budapesti Hungexpón. Az egyik legfontosabb kérdés, hogy a küldöttek megszavazzák-e Koszovó tagfelvételét.