Vágólapra másolva!
Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője szerint komoly erőfeszítésre késztette együttesét a Manchester City a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, amelyből hazai győzelmével 1-0-s összesítéssel jutott tovább a spanyol gárda.

"Boldog vagyok, hogy ezt a kiváló csapatot irányíthatom, ezeket a nagyszerű futballistákat edzhetem. Együtt kell folytatnunk a munkát, és akkor egységes csapatként nagy dolgokat vihetünk véghez. Ezt láthattuk ma este is" - nyilatkozta a francia tréner a szerdai találkozó után.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Zidane úgy vélekedett, a Manchester City rendkívül nehéz feladat elé állította őket.

- mondta, hozzátéve, hogy nem ért egyet azokkal a véleményekkel, melyek szerint a manchesteri együttes szinte semmit sem tett a továbbjutás érdekében.

Zinedine Zidane első évében BL-döntőt játszhat a Real Madriddal Forrás: AFP

"Nem gondolom, hogy a Manchester City gyenge lett volna, ezt jelzi az eredmény is. Sokak szerint a Manchester City nem csinált semmit a mérkőzésen, szerintem azonban sokat tett. Minden helyzetért kőkeményen meg kellett dolgoznunk, nagyszerűen védekezett, taktikusan futballozott az ellenfél."

Helyzet nélkül nehéz gólt lőni

Az Atlético Madrid elleni május 28-i milánói döntőről szólva Zidane azt mondta, mindkét csapatnak ötven százalék esélyt ad. Manuel Pellegrini, a Manchester City vezetőedzője - akit a szezon végén a Bayern Münchentől távozó Josep Guardiola vált a kispadon - elmondta, nem tett jót együttesének, hogy a csapatkapitány Vincent Kompanyt sérülés miatt már a hatodik percben le kellett cserélni.

"Az igazi gondunk azonban az volt, hogy

képtelenek voltunk több helyzetet kialakítani"

- mondta chilei tréner. Emlékeztetett rá, hogy a Santiago Bernebeu Stadionban mindössze két gólszerzési lehetőségük volt Fernandinho és Sergio Agüero révén, majd hozzátette: a fináléban a Real Madridot tartja győzelemre esélyesebbnek.