Vágólapra másolva!
A világhírű olasz tenorista, Andrea Bocelli néhány hete felhívta Claudio Ranierit, és felajánlotta neki, ha a Leicester City aranyérmet nyer, akkor szívesen fellép a bajnokavatón. A Leicester megtette a magáét, Bocelli pedig sztárvendégként érkezik szombaton az Everton elleni bajnokira a King Power Stadionba.

„Másfél-két hónapja felhívott Andrea Bocelli, és elmondta, mennyire boldog attól, amit elértünk a Leicester Citynél. Azt mondta, nagyon szeretne eljönni és énekelni valamit. Azt válaszoltam, hogy nagyszerű, miért is ne? Megadtam az összes információt a klub vezetőinek, és összehozták” – emlékezett vissza Ranieri a történtekre.

Az olasz szakember azt mondta, a világhírű tenor nem a barátja. „Egyszer találkoztunk csupán, évekkel ezelőtt egy Wembleyben rendezett koncerten. Nem is gondoltam, hogy emlékszik rám” – tette hozzá.

A nagy Inter-rajongó Bocelli megerősítette, valóban ő kereste meg az ötlettel Ranierit

„Több mint egy hónappal ezelőtt megkaptam a telefonszámát Javier Zanettitől. Felhívtam, és elmondtam a tervem. Ranieri maga a veleszületett elegancia. Igent mondott, és ezt követően a menedzserem és a klub mindent elrendezett. A futball iránti szenvedélyem nem ismer határokat, és a Leicester teljesítménye figyelemre méltó volt. Mindezt ráadásul olasz edzővel. Igazi példát mutatott az életből, az akaratból, a tiszta futballból” – nyilatkozta.

Bocelli óriási futballrajongó, noha életének tragikus részét képezi a sport. Örökletes zöldhályoggal született, és bár futballozott, 12 évesen fejen találta egy labda, ennek következtében agyvérzést kapott és megvakult.

A futballrajongó Andrea Bocelli és Gianluigi Buffon kapus Forrás: AFP/Alberto Lingria

Korábban is vállalt már futballmérkőzéshez kapcsolódó fellépést, például a 2009-es római BL-döntőn, ahol a Barcelona 2-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet, és elképzelhető az idei, milánói Real Madrid-Atlético Madrid meccs előtt is énekel majd.

A Gazzetta úgy tudja, hogy Bocelli a Nessun Dorma című száma mellett a világhírű Time To Say Goodbye-t énekli el – Time To Win Again-re változtatva a refrént.