Vágólapra másolva!
Egy európai klubokat is megjárt brazil focistát ért a halál odahaza, egy amatőr meccsen. Valószínűleg szívmegállás végzett vele.

Egy brazíliai amatőr meccsen összeesett, és még a kórházba szállítás közben meghalt a korábban több európai klubban is megfordult Bernardo Ribeiro – írja a brit Guardian napilap internetes kiadása.

A kórház közleménye szerint valószínűleg szívrohama volt.

A 26 éves középpályás a Flamengo akadémiáján nevelkedett, a később a Bundesligában a Bayer Leverkusenben több mint 100 meccsig jutó Renato Augusto kortársa volt. Mielőtt azonban profi szerződést kapott volna otthon, külföldre igazolt.

Két kontinensen légióskodott

Volt az albán Skenderbeu, az olasz Catania, a finn Mariehamn és az ausztrál Newcastle Jets játékosa. Tavaly tért haza Brazíliába, azóta a Friburguensében szerepelt. Idén a riói állami bajnokságban kilenc meccsen lépett pályára, május végéig élt a szerződése, de mivel a bajnokság a csapatának már április közepén véget ért, az utóbbi hetekben Minas Gerais állam egyik amatőr bajnokságában vezetett le, az Ideal EC színeiben – írta a brazil Globo.com.

Bernardo Ribeiro az Ideal EC csapatképén Forrás: Origo


Patrick Ekeng, a Dinamo Bucuresti kameruni játékosa péntek este halt meg, szintén egy mérkőzés közben. Neki is a szíve állt le.