Meccs közben omlott össze az egykori futballsztár

David Ginola, foci
This file photo taken on April 02, 2014 shows former French football player David Ginola waiting for the beginning of the UEFA Champions League quarter-final first leg football match Paris Saint-Germain vs Chelsea, at the Parc-des-Princes stadium in Paris. Former French international star David Ginola suffered a suspected heart attack on May 19, 2016, and was airlifted to hospital, the Nice-Matin newspaper reported. However, the 49-year-old ex-PSG and Newcastle star later blamed his illness on playing football in the searing afternoon heat. FRANCK FIFE / AFP
Vágólapra másolva!
David Ginoláról ellentmondásos hírek érkeznek, a korábbi 17-szeres francia válogatott labdarúgó állítólag egy mérkőzés közben összeesett, újra kellett éleszteni, és súlyos, eszméletlen állapotban szállították kórházba. Később ugyan a Twitter-oldalán jelezte, hogy jól van, egy francia újságíró viszont biztos abban, hogy nem a játékos küldte az üzenetet.

Már csütörtök este nyugtalanító és ellentmondásos hírek érkeztek David Ginoláról, a PSG, a Newcastle, a Tottenham, az Everton és az Aston Villa korábbi játékosáról. Azt írták, szívroham miatt súlyos állapotban szállították először a helyi, mandelieu-i kórházba, majd a monacói Princess Grace Hospitalba.

A Nice-Matin szerint golfozás közben lett rosszul, a L’Equipe futballmeccset írt, és kiderült, utóbbi az igaz. A 49 éves, korábbi 17-szeres francia válogatott játékos később a Twitter-oldalán azt jelezte, jól van.

„Nem túl okos dolog délben futballozni. Még néhány vizsgálat vár rám. Ki szavazott arra, hogy Katarban nyáron legyen világbajnokság?” – írta.

Illetve nem tudni, ki írta, a Nice-Matinban péntek reggel ugyanis nyilatkozott egy újságíró, Jean-Philippe Lustyk, aki szerint Ginola állapotát tekintve kizárt, hogy este twitterezgessen, csakis az ügynöke tehette fel a néhány mondatot.

David Ginola Forrás: AFP/Franck Fife

„A helyzet drámai volt, azonnal kómába esett, csak a barátai által megkezdett szívmasszázsnak köszönhető, hogy még életben van” – mondta Lustyk.

A lap szerint a vészt elsőként a korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnok kézilabdázó, Olivier Girault észlelte, aki azonnal kihúzta Ginola nyelvét, és megkezdte az újraélesztést.