Vágólapra másolva!
Alan Pulido mexikói labdarúgó kihasználta, hogy csak egy emberrabló őrizte 24 órával elrablása után, és egy ökölharc árán elvette a bűnöző pisztolyát és mobiltelefonját. Ez derül ki annak a három telefonhívásnak a leiratából, amelyben a focista értesítette a hatóságokat, és elérte, hogy a rendőrség kiszabadítsa.

A rendőrök füle hallatára fenyegette újabb veréssel egyik elrablóját Alan Pulido mexikói focista: az Olimpiakosz csatára korábban már ártalmatlanná tette őrét, és azt akarta kiszedni belőle, hogy hol vannak. Arra az esetre ígért újabb verést, ha korábbi fogvatartója nem árulja el a hely nevét. A focista épp a rendőrségi segélyhívóval beszélt,

azon a telefonon, amit őrétől vett el.

A focista rendőrökkel folytatott telefonbeszélgetéseinek leiratát az AP hírügynökség szerezte meg. Pulido a segélyhívószámon értesítette és útbaigazította a rendőrséget. Eszerint miután a 176 centiméter magas és 68 kilogramm súlyú sportolónak néhány ütésváltás után sikerült elvennie a bűnöző pisztolyát és telefonját.

Később az ablakon kihajolva leírta, milyen épületben vannak, és milyen autók állnak ott. A következő hívásban elmondta a telefonkezelőnek, hogy a rendőrök megérkeztek a házhoz. A diszpécser ekkor arra kérte, hogy lőjön a levegőbe, jelezve, hogy a rendőrök valóban jó helyen járnak. A pisztolyban azonban nem volt lőszer. Ezért a focista elmondta, milyen ruha van rajta, hogy azonosítani tudják, ha kilép az épületből.

A rendőrök letartóztatták a megvert fogvatartót is, aki egy helyi bűnbanda 38 éves tagja. További három emberrablót azonosítottak, ellenük körözést adtak ki.

Pulido később egy interjúban beszámolt arról, hogy csuklósérülését akkor szerezte, amikor

megpróbált egy ablakon át kiszökni az épületből.

Az emberrablók pénzt követeltek Pulido szabadon bocsátásáért a családjától. A hatóságok közlése szerint váltságdíjfizetés nem történt.

Pulidót szombat este rabolták el szülővárosában, Tamaulipas állam székhelyén, Ciudad Victoriában, miután hazaindult egy partiról. Autóját, amelyben egy fiatal nővel utazott, megállították fegyveresek. A nőt azonnal elengedték, a sportolót pedig magukkal vitték. A szövetségi és tagállami rendőrök nagy erővel keresni kezdték, és vasárnap éjszaka sikerült kiszabadítani. A labdarúgó bekötözött kézzel jelent meg Tamaulipas kormányzója oldalán egy hétfői sajtótájékoztatón, de újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy "nagyon jól van".