Kínaiak kezébe kerül az Inter

Erick Thohir, Inter, foci
Erick Thohir, president of Internazionale FC speaks during the launching of a digital product for football club Inter Milan in Jakarta on September 11, 2014. Inter Milan's Indonesian owner said he hoped to bring the team to Asia next year as he tries to lift the club from financial mayhem and become a top-10 team. AFP PHOTO / Bay ISMOYO
Vágólapra másolva!
Az olasz Internazionale június végéig kínai többségi tulajdonba kerül, miután a jelenlegi elnök Eric Thohir szinte mindenben megállapodott már egy óriásvállalattal.

Az indonéz Thohir tavaly ősszel adott megbízást egy kereskedelmi banknak, hogy keressen olyan céget, mely hajlandó kisebbségi vagy akár többségi tulajdonrészt vásárolni a milánói klubból. A folyamat hónapok óta zajlik, s már a korai szakaszától a Suning nevű vállalat volt a legesélyesebb jelölt, melynek képviselői egy hónapja jártak Milánóban tárgyalni.

Olasz lapértesülések szerint a megállapodás már szinte megszületett, s a felek hamarosan minden részletet tisztáznak. Az adásvétel legkésőbb június végéig lezajlik.

Erick Thohir, az Inter elnöke Forrás: AFP

A várható új felállás szerint a klub 70 százalékának lesz birtokosa a Suning, míg Thohir tulajdonában 30 százalék marad. Egyúttal a korábbi elnök-tulajdonosnak, Massimo Morattinak, akivel öt bajnokságot és egyszer Bajnokok Ligáját nyert az Inter, nem marad tulajdonrésze a csapatban.

A nankingi Suning cégnek hazájában van egy élvonalbeli együttese, a Jiansu Suning.

Az Internazionale a negyedik helyen végzett a Serie A legutóbbi szezonjában, így a következő kiírásban a nemzetközi színtéren az Európa Ligában szerepelhet majd.