Mégis ország Koszovó és Gibraltár

Gibraltár fociválogatott
GERMANY, NUREMBERG : Gibraltar's national team players (back, LtoR) Roy Chipolina, Scott Wiseman, David Artell, Joseph Chipolina, Ryan Casciaro, goal keeper Jamie Robba, (front, LtoR) Lee Casciaro, Brian Perez, Liam Walker, Jack Sergeant, Jean Carlos Garcia, pose for a group photo prior to the UEFA 2016 European Championship qualifying round Group D football match Germany vs Gibraltar in Nuremberg, southern Germany on November 14, 2014. AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség besorolta új tagországai, Koszovó és Gibraltár válogatottját a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatába.

Koszovóval kapcsolatban az a döntés született, hogy biztonsági okokból nem kerülhet egy csoportba Bosznia-Hercegovina együttesével - az ország nem ismeri el Koszovónak Szerbiától való függetlenségét -, így az I jelű ötösbe, azaz immár hatosba került Horvátország, Ukrajna, Izland, Törökország és Finnország mellé.

Gibraltár a H csoportban Bosznia-Hercegovina, Belgium, Görögország, Ciprus és Észtország ellenfele lesz. Az UEFA május 3-án a budapesti, a nemzetközi szövetség (FIFA) pedig május 13-án a mexikóvárosi kongresszusán vette fel tagjai közé Koszovót. Gibraltárt az UEFA már 2013 óta elismeri, míg a FIFA csak május elején vette fel tagjai közé a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ítéletének eleget téve.

Gibraltár válogatottja Forrás: AFP

A magyar labdarúgó-válogatott Portugáliával, Svájccal, a Feröer-szigetekkel, Lettországgal és Andorrával szerepel azonos csoportban a 2018-as oroszországi világbajnokság ősszel kezdődő selejtezőjében.

A csoportok:
A csoport:
Hollandia, Franciaország, Svédország, Bulgária, Fehéroroszország, Luxemburg
B csoport:
Portugália, Svájc, MAGYARORSZÁG, Feröer-szigetek, Lettország, Andorra
C csoport:
Németország, Csehország, Észak-Írország, Norvégia, Azerbajdzsán, San Marino
D csoport:
Wales, Ausztria, Szerbia, Írország, Moldova, Grúzia
E csoport:
Románia, Dánia, Lengyelország, Montenegró, Örményország, Kazahsztán
F csoport:
Anglia, Szlovákia, Skócia, Szlovénia, Litvánia, Málta
G csoport:
Spanyolország, Olaszország, Albánia, Izrael, Macedónia, Liechtenstein
H csoport:
Belgium, Bosznia-Hercegovina, Görögország, Észtország, Ciprus, Gibraltár
I csoport:
Horvátország, Izland, Ukrajna, Törökország, Finnország, Koszovó